..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο στρουθοκαμηλισμός του.... ΣΥΡΙΖΑ!!!


«Ενα μέρος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ οριακά μάλιστα τότε - οριακά και συγκυριακά θα μπορούσα να πω - είχε ταχθεί υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του είχε ταχθεί κατά όλων των ευρωπαϊκών Συνθηκών με πρώτη και κύρια τη Συνθήκη του Μάαστριχτ»! Ποιος τα είπε αυτά; Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής, προχτές στη Βουλή. Εχει επιλεκτική μνήμη ή στρουθοκαμηλίζοντας πιστεύει ότι θα πείσει λαϊκές δυνάμεις για την από το πουθενά αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις Συνθήκες της ΕΕ; Ο,τι και αν συμβαίνει δείχνει το ταλέντο του στην πολιτική κοροϊδία και το ψέμα. Πρώτον, διότι ο πρόγονός του και βασική δύναμη στο στήσιμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ, τάχθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» υπέρ της Συνθήκης του Μαάστριχτ ενώ σήμερα ζητά αλλαγές με ακόμη μεγαλύτερο βάθος της Συνθήκης στην κατεύθυνση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης. Μόλις πρόσφατα ο Αλ.Τσίπρας σε ομιλία του στην Αυστρία προς τιμήν του σοσιαλδημοκράτη Κράισκι, είπε ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές στην ΕΕ χωρίς να αλλάξουν οι Συνθήκες της. Πού τη βλέπει την εναντίωση;

1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάντως δεν ανησυχώ καθόλου. Τώρα που ο Αλέξης έκανε τον ιστορικό συμβιβασμό ΚΑΙ με το Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ, η "καλή διαπραγμάτευση" είναι θέμα χρόνου. Λαός και βιομήχανοι κοινός αγώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog