..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Βέροια: Μαζική η εκδήλωση του ΚΚΕ για τις εκλογές!!

Μαζική εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια για τις εκλογές

Γέμισαν την «Ελιά» στη Βέροια, εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι , νέοι και νέες από κάθε γωνιά της Ημαθίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που η διοργάνωσε η Τ.Ο Ημαθίας του Κ.Κ.Ε. με θέμα: «Οι θέσεις του Κ.Κ.Ε. για την μάχη των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών». Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η γραμματέας της Τ.Ε Μαρία Παπαδοπούλου, ενώ στη συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο Σάκης Τσίτσης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Μελιόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, Γιώργος Καρτσιούνης υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας και Χρήστος Αλευράς, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε τα εξής: «…Την ώρα που τα άλλα κομματικά επιτελεία ανταλλάσσουν μεταξύ τους ατάκες ανούσιου εντυπωσιασμού, άσφαιρα πυρά μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και το λαό και ταλανίζουν τη χώρα για να συγκαλύψουν το ουσιαστικό, τη ταύτιση στη ψυχή της πολιτικής τους, την ενιαία στρατηγική τους σε βάρος του λαού, το ΚΚΕ με εκδηλώσεις, συζητήσεις όπως η σημερινή, με άνοιγμα όπου βρίσκεται ο λαός για συζήτηση επί της ουσίας, παρουσιάζει χωρίς περιστροφές τις θέσεις του και τη πρόταση του, δείχνει το δρόμο για να βγει η χώρα από τη κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι των αιωνίως κερδισμένων (είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση) των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών… 

Παλεύουμε να καταδικαστεί και στις τρεις κάλπες όσο γίνεται πιο μαζικά, η πολιτική που έφερε το λαό και το τόπο στο σημερινό δράμα και το μόνο που υπόσχεται είν αι ακόμα μεγαλύτερα βάσανα γι’αυτόν και τα παιδιά του. Να καταδικαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, που τώρα πια όλοι την γνωρίζουν αλλά μόνο το ΚΚΕ λέει να μην πάμε με τα νερά της, να πάμε κόντρα να απεγκλωβιστούμε από αυτή. Μα το μαχαίρι να πάει πιο βαθιά, να φτάσει όσο γίνεται ως το κόκαλο αυτής της πολιτικής, να μη μείνει στην επιφάνεια. Να μην επιτρέψει να «αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς». Να πάρει ανάσα και έμπνευση ο λαός, να σηκώσει κεφάλι, να τρομάξει όσους τον τρομοκρατούν καθημερινά, να ορθώσει μέτωπο αποτροπής νέων μέτρων, να ανοίξει δρόμο για μια άλλη, ανθρώπινη ζωή, σε μια άλλη ανθρώπινη Ελλάδα. Κι’ αυτό γίνεται με ένα σίγουρο τρόπο: με ισχυρό το ΚΚΕ και στις κάλπες…Την επομένη των εκλογών, όποιος κι αν βγει πρώτος, η ανεργία θα συνεχίσει να θεριεύει, τα εισοδήματα να εξαφανίζονται οι φόροι και τα δάνεια να μας τσακίζουν, η υγεία του λαού να κινδυνεύει γιατί δεν έχει να πληρώσει, τα συσσίτια και οι άστεγοι να πολλαπλασιάζονται. Σήμερα αυτό που χρειάζεται ο λαός, αυτό που μπορεί να πετύχει είναι να υψώσει και με τον αγώνα του και με τη ψήφο του ένα μέτωπο εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης στη βαρβαρότητα…»
Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πλούσιος διάλογος με τους παρευρισκόμενους.


η αλλη αποψη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog