..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Αφού ψηφίζουν τα μέτρα μετά ζητούν εξαιρέσεις.......

Αφού ψηφίζουν τα μέτρα, μετά ζητούν εξαιρέσεις....

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου διαβάζουμε: «Την εφαρμογή ενός πλαισίου λογικής φορολόγησης των αγροτών, με ρυθμίσεις που θα υπολογίζουν σωστά το ποιες δαπάνες θα υπολογίζονται στα έξοδα των αγροτών, ποιες κατηγορίες ατόμων που δηλώνουν αγροτική δραστηριότητα θα φορολογηθούν και με ποιον τρόπο σε σχέση με το συνολικό τους εισόδημα αλλά και τον ορθό καθορισμό των περιπτώσεων κατά τις οποίες λόγω μειωμένης παραγωγής ο αγρότης δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι 14 Ιανουαρίου  αναλυτικά ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και η συνάδελφος του Γεωργία Μπατσαρά μαζί με 16 ακόμα Βουλευτές στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του αποκλειστικά για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα.Τόσο ο κ. Τσαβδαρίδης όσο και η κα Μπατσαρά, υπογράμμισαν στον κ. Θεοχάρη την απόλυτη ανάγκη να λάβει σοβαρά υπόψη του και να υιοθετήσει τις εν λόγω προτάσεις προκειμένου να διορθωθούν αδικίες στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, με γνώμονα την τόνωση της υπαίθρου, την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και την ανάπτυξη της πρωτογενούς οικονομίας.Ο κ. Θεοχάρης από την πλευρά του, είδε θετικά τις προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες θα τις εξετάσει σε άμεσο χρονικό διάστημα προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις επ’ ωφελεία του αγροτικού κόσμου.»


ΣΧΟΛΙΟ: Για μία ακόμη φορά παίζεται το συγκεκριμένο κακοπαιγμένο έργο από μέρους των κυβερνητικών βουλευτών. Ενώ δηλαδή στηρίζουν στο σύνολο της τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, ενώ ψηφίζουν όλα τα αντιλαϊκά της νομοθετήματα μετά ζητούν εξαιρέσεις σε επιμέρους προκειμένου να δείξουν φιλολαϊκό πρόσωπο στους ψηφοφόρους των εκλογικών τους περιφερειών. Οι αγρότες δεν μπορούν να αντέξουν στο σύνολο τους τα νέα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν. Γιατί μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές, με τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα και σπίτια κ.λ.π, έχουμε και την επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ που θα συνοδευτεί με το φόρο επιτηδεύματος που είναι περίπου 650 €. Από αυτή την άποψη ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον μονόδρομος και αυτό φοβούνται και θέλουν να προλάβουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, εμφανιζόμενοι ως «αγωνιστές» που ενδιαφέρονται δήθεν για την «τόνωση της υπαίθρου», ενώ την οδηγούν στην καταστροφή

Η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog