..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε πιο Ευρωπαϊστές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα!!!!!!!!!!


Σαν μεγαλύτερο υπερασπιστή της ΕΕ εμφάνισε τον εαυτό τον και τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας έναντι των δυνάμεων του Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει και η ΝΔ.
Στη συνάντηση που είχε με ανταποκριτές ευρωπαϊκών ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «ως Ευρωπαϊκή Αριστερά, είμαστε πιο "ευρωπαϊστές" από τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γιατί η δική μας πολιτική βασίζεται στις αξίες και τις αρχές τις αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής που υπήρξαν ο κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αμέσως μετά τον πόλεμο - δεν δηλητηριάζει την Ευρώπη με το νεοφιλελευθερισμό και δεν την διαλύει».
Αφού ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ, η Ευρωζώνη, το Ευρώ και τα μονοπώλια της Ευρώπης δεν είναι εχθρός και αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και της υποψηφιότητας του, ο Αλέξη Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα αξιοποιούσε την ελληνική προεδρία για την αλλαγή μείγματος διαχείρισης της κρίσης λέγοντας ότι «η προεδρία της ΕΕ προσφέρει το έδαφος για να αναδειχτούν αυτά τα κρίσιμα πολιτικά θέματα, ωστόσο η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει τα πάντα για να τα κρύψει».
Για την απόφαση να μην μετέχει στην εκδήλωση για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ ανέφερε ότι «δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog