..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Αν. Σαμαράς: Οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι για την....... ανεργία!!!!!


Σε συνέντευξη του με την ανάληψη της προεδρίας της    ΕΕ ο Αντ. Σαμαράς χαρακτηρίζει την ανεργία και τη μετανάστευση ως τα πιο σημαντικά προβλήματα της Ελλάδας. Μάλιστα, επιχειρεί να δημιουργήσει άθλιους συνειρμούς που στοχοποιούν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για την ανεργία, αναφέροντας πως ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος όσο και εκείνος των παράνομων μεταναστών και πως και τα δύο μαζί μπορούν να σχηματίσουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνική συνοχή. Προσθέτει πως τα προβλήματα στην κοινωνική συνοχή επιτείνουν τα πολιτικά προβλήματα και όλα αυτά αποσταθεροποιούν τη χώρα – και μια τέτοια εξέλιξη πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί.

Ο πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε χάρις στη χρεωκοπία του λαού. Όπως λέει, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, αυξανόμενης ανεργίας και μεγάλων θυσιών, μέσα στο 2013 τα έσοδα ήταν περισσότερα από τα έξοδα, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης η απόδοση της οικονομίας έχει μειωθεί κατά 25%, υπήρξαν απώλειες φορολογικών εσόδων, οι πολίτες έχασαν το 38% του εισοδήματός τους και όταν, κάτω από τέτοιες συνθήκες, κάποιος επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, τότε σημαίνει πως έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog