..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Προβόπουλος: Ολοκληρώστε την υποταγή του λαού!!!!


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στην Ενδάμεση Εκθεση καλεί σε «σύμπλευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική πολιτική για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη». Καθημερινά, η αστική προπαγάνδα γράφει ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει το κουράγιο να τελειώσει με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Λένε μάλιστα ότι, αν αντέξει η κυβέρνηση και η Βουλή, «μπορεί να τη σκαπουλάρουμε». Εμφανής η αγωνία και ταυτόχρονα η επιδίωξη της ανοχής, της υποταγής των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στην πολιτική που ωθεί στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωσή τους, με συνεχή αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που να είναι μόνιμα, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, να υπάρξει ανάκαμψη και αναπαραγωγή της κερδοφορίας του. Ο λαός όμως πρέπει να βάλει άλλη ρότα. Εχει συμφέρον και πρέπει ο ίδιος να το κάνει με το κίνημά του, με την κοινωνική συμμαχία, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, να βάζει εμπόδια και ν' αποσταθεροποιεί την αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο την κυβέρνηση, να γίνει δηλαδή ισχυρή η λαϊκή αντιπολίτευση, ώστε στην πορεία ν' ανατρέψει το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων για ν' ανοίξει το δρόμο στην εργατική, λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog