..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ ξύνεται στην γκλίτσα της κυβέρνησης!!!!!!!


Στην γκλίτσα της κυβέρνησης ξύνεται η ΔΗΜΑΡ καθώς η επιστροφή στην υπάρχουσα ή σε μια νέα συγκυβέρνηση δεν αποκλείεται υπό προϋποθέσεις.
Το όλο θέμα δεν ανοίχτηκε την Τετάρτη από την Ντόρα Μπακογιάννη ούτε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο. Είχαν προηγηθεί την Κυριακή δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ που άνοιγαν ή καλύτερα κρατούσαν ανοιχτές τις πόρτες για μια νέα κυβερνητική συνεργασία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος στον «Ελεύθερο Τύπο» δήλωνε πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία εξέλιξη, πολύ περισσότερο στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και με τη ρευστότητα που επικρατεί. Πάντως, η όποια επιλογή θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας». Επιπλέον δεν απέκλειε το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή και με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ καθώς όπως έλεγε «η εναλλακτική αυτή παραμένει πάντα στο τραπέζι. Επαναλαμβάνω ότι η ΔΗΜΑΡ έχει τονίσει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, αλλά από αλλαγές και διορθώσεις στην ασκούμενες πολιτική».

Την ίδια μέρα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης δήλωνε: «Ισχυρίζομαι ότι μπορεί να διαμορφωθεί κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή στη βάση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας και αναγκαίων δεσμεύσεων, στο φως και της πρόσφατης εμπειρίας. Το πρωτεύον είναι η συμφωνία στις πολιτικές. Σε μια τέτοια προοπτική η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη -το έχει αποδείξει- να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν».
Είναι προφανές πως η ΔΗΜΑΡ είναι πάντα έτοιμη να συνεισφέρει στη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος. Να γίνει το «αριστερό άλλοθι» για τη διάσωση της αντιλαϊκής πολιτικής όπως έπραξε και το καλοκαίρι του 2012.
Το ρόλο που επιφυλάσσει η ιστορία και η ίδια η ΔΗΜΑΡ στον εαυτό της τον γνωρίζει πολύ καλά η Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησε την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενώ πρωτοσέλιδα δύο εφημερίδων αναφέρουν πως υπάρχει σενάριο για «νέα κυβέρνηση» από την υπάρχουσα Βουλή, διότι υπάρχει προβληματισμός για το πόσο θα αντέξει η τωρινή συγκυβέρνηση.

Βέβαια η ΔΗΜΑΡ όλα τα αποκλείει και όλα ανοιχτά τα αφήνει. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση στον «Real fm» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τσούκαλη που σημείωσε ότι «αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι η ΔΗΜΑΡ είναι παρούσα ακόμα και με κυβερνητική συμβολή της με κάποιες προϋποθέσεις που κυρίως έχουν σχέση με την ασκούμενη πολιτική. Βεβαίως αυτή δεν είναι κενή περιεχομένου, έχει συγκεκριμένες προτεραιότητες και τα πρόσωπα που θα την υλοποιήσουν. Επ' αυτού λοιπόν δεν υπάρχει κάτι νεότερο και παρέλκει οποιαδήποτε συζήτηση τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά. Άλλοι, με λίγα λόγια, πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία».
Με λίγα λόγια, η ΔΗΜΑΡ καλεί τους σεναριογράφους όταν δώσουν σάρκα και οστά στο σενάριό τους να της χτυπήσουν το κουδούνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog