..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η εξαγορά των κόκκινων δανείων και ο δρόμος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας!!!!


Σε προχωρημένα παζάρια με τραπεζίτες και άλλες ιδιωτικές εταιρείες, που δείχνουν ενδιαφέρον για την εξαγορά τμήματος των «προβληματικών δανείων» του χαρτοφυλακίου της βρίσκεται η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος της Εθνικής είναι η πώληση των «κόκκινων δανείων» της στο 25% με 40% της ονομαστικής του αξίας τους, ανάλογα με τη διαβάθμιση της επισφάλειας των δανείων, τα οποία και έχουν ταξινομηθεί σε διαφορετικά χαρτοφυλάκια. Το προσφερόμενο αντίτιμο θα αποτελέσει και το βασικό κριτήριο των αποφάσεων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που βρίσκεται ταυτόχρονα στο προσκήνιο το προωθούμενο κυβερνητικό μέτρο, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για έναρξη πλειστηριασμών ακόμη για την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη στις τράπεζες. Οι επενδυτές που θα βάλουν στο χέρι τα εν λόγω δάνεια θα επιδιώξουν στη συνέχεια να θησαυρίσουν από την είσπραξή τους σε πολλαπλάσιες από τις αγοραίες τιμές ή ακόμη και στο ακέραιο, εκμεταλλευόμενοι και την προωθούμενη επανεκκίνηση των πλειστηριασμών. Σε ανάλογη κατεύθυνση, κινείται και ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog