..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Πρόδωσαν πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις»! ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, οι παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεσμεύτηκαν κάτω από την πίεση των εργαζόμενων ότι θα υλοποιήσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 2 Νοεμβρίου, βρήκαν τώρα προσχήματα να ξεγλιστρήσουν. Έτσι, στο ΔΣ που έγινε στις 14 Νοέμβρη δεν ψήφισαν την άρση του κουρέματος 20% του εφάπαξ (που είχε αποφασιστεί πέρυσι) και τη διανομή του ποσού (όλου του ποσού) που αντιστοιχεί στο ποσοστό αυτό στους δικαιούχους άμεσα, επικαλούμενοι … νομικά και οικονομικά ζητήματα. Αποκαλύπτεται ότι ποτέ δεν ήθελαν να πραγματοποιήσουν αυτό που δεσμεύτηκαν στη ΓΣ να κάνουν. Διαστρεβλώνουν, ορισμένοι, την απόφαση της ΓΣ για να φανούν δήθεν συνεπείς, λέγοντας ότι απόφαση της ΓΣ ήταν να μοιραστεί μέρος μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στο 20%. Ομολογούν όμως τη λαθροχειρία τους με το επιχείρημα που προβάλουν τώρα, ότι δεν πρέπει να μοιράσουμε όλα τα οφειλόμενα, γιατί βρισκόμαστε σε περίοδο «ανόδου των αξιών»!

Για μας δεν αποτελεί έκπληξη. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα αυτές οι δυνάμεις. Από τη μια ο συμβιβασμός τους ως παρατάξεις και από την άλλη ο φόβος του όποιου πιθανού προσωπικού κόστους οδηγούν στην άρνησή τους να μπουν μπροστάρηδες στην όποια διεκδίκηση. Αυτή είναι η λογική τους, συνδικαλισμός χωρίς συγκρούσεις. Και αυτό καλούσαμε πάντα τους συναδέλφους να κρίνουν σε αυτές τις δυνάμεις, κατά πόσο θέλουν να συγκρουστούν, όταν πρόκειται για εργατικά δικαιώματα και για την υπεράσπιση των εργαζόμενων.

Η ΕΣΑΚ, όπως είχε δεσμευτεί μπροστά στους εργαζόμενους στη ΓΣ, αυτό έκανε και στο χθεσινό ΔΣ του Ταμείου Εφάπαξ: κατέθεσε για ψήφιση την ακριβή απόφαση της Συνέλευσης. Όχι μόνο γιατί αυτή ήταν η θέση μας στη ΓΣ, αλλά και γιατί δεσμευτήκαμε στους εργαζόμενους. Η ΕΣΑΚ, αν είχε αντίρρηση, θα προσπαθούσε να πείσει τους συναδέλφους στην ίδια τη ΓΣ, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν, ακόμη και μόνη εναντίον όλων. Δεν θα κρυβόταν. Εμείς πάντα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και πάντα ζητάμε από τους εργαζόμενους να αναλάβουν τις δικές τους. Γιατί σε μια διεκδίκηση έχουν και οι εργαζόμενοι υποχρεώσεις. Πρέπει να συμμετέχουν και να αγωνίζονται και οι ίδιοι. Να γιατί η συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες, όπως η συνέλευση, λέμε πάντα ότι είναι σημαντική.

Εδώ, όμως, η άρνηση υλοποίησης μιας απόφασης ΓΣ είναι πολιτικά ένα πολύ σοβαρό γεγονός, ανεξάρτητα από το ζήτημα ασυνέπειας και εξαπάτησης από τις παραπάνω παρατάξεις. 

 ΕΣΑΚ ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog