..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η παραπλάνηση και η συσκότιση του λαού με το φόρο ακινήτων!!!!!!


 Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε η επιχείρηση παραπλάνησης του λαού και συσκότισης της αντιλαϊκής ουσίας του φόρου ακινήτων, που είναι ένα νέο χαράτσι πάνω στη λαϊκή στέγη και τη μικρή ακίνητη ιδιοκτησία. Η κυβέρνηση πρόβαλε σαθρούς ισχυρισμούς περί... «ελαφρύνσεων» για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων, όταν όμως είναι γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα που είχαν ένα σπίτι ή ένα κομμάτι γης, αξίας μέχρι 200.000 ευρώ, μέχρι και το έτος 2010 δεν πλήρωναν κανένα τέτοιο χαράτσι. Αυτό που έγινε τελεσίδικα καθαρό είναι ότι το περίφημο «έκτακτο τέλος», που επιβλήθηκε το 2011, τώρα πια θα είναι μόνιμο. Η μείωση φόρου μεταβίβασης που ανακοινώθηκε αφορά στην τόνωση της κτηματαγοράς και των μεταβιβάσεων, στη διευκόλυνση της συγκέντρωσης ακίνητης περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια, καθώς συνολικά η ένταση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, από τα αλλεπάλληλα χαράτσια, δυσκολεύει τη διατήρηση της μικρής περιουσίας στους σημερινούς κατόχους της, ενώ μπροστά είναι και η έναρξη πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια των λαϊκών νοικοκυριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog