..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

81.522 Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων το πρώτο 10μηνο του 2013!!!!!


Στο «δόκανο» των φοροεισπρακτικών μηχανισμών βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες χιλιάδες πολίτες, που είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να κατάσχονται. Μετά την ανικανότητα του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει τα πρόστιμα από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, «τα βέλη» στράφηκαν μία ακόμη φορά στην εύκολη λεία, που δεν είναι άλλη από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει και στην «Espresso» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης, είναι χαρακτηριστικό ότι από 1/1/2013 μέχρι και 31/9/2013 η εφορία προχώρησε σε 81.522 περιπτώσεις κατασχέσεων.
Η εφορία αρπάζει τις οφειλές της από μισθούς και συντάξεις «εις χείρας τρίτων» για χρέη προς το Δημόσιο, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2012, οπότε οι κατασχέσεις κυμάνθηκαν περίπου σε 48.589. Σε δηλώσεις του ο ίδιος τονίζει πως κατάσχουν χρήματα αδιακρίτως (από μισθοδοσίες, από συντάξεις, από ενοίκια που μπορεί να λαμβάνουν ορισμένοι συμπολίτες μας) ακόμα και για χρέη πάνω από 300 ευρώ. Εκφράζει, δε, τον φόβο του πως «αν αυτή η πρακτική συνεχιστεί από τους εισπρακτικούς μηχανισμούς, τότε η αγορά θα στεγνώσει εντελώς από χρήμα».

 Στη Ροδόπη, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ροδόπης, τη δικηγόρο Αγ. Κ., κατασχέθηκε μισθός για ανεξόφλητα χρέη από τέλη κυκλοφορίας.
 «Στη δική μας αντίληψη έχουν υποπέσει προειδοποιήσεις κατάσχεσης σε ακίνητα που έρχονται λόγω βεβαιωμένων χρεών στην εφορία. Ακόμη και μικρής αξίας, με τα οποία ουσιαστικά υπάρχει μια προειδοποίηση πως αν δεν εξοφληθούν εντός κάποιου χρονικού διαστήματος που τίθεται στο ειδοποιητήριο, θα προβούν σε κατάσχεση σε κάθε ακίνητη και κινητή περιουσία ή και σε τραπεζικούς λογαριασμούς».
 Τα παραπάνω δήλωσε στην εφημερίδα «Χρόνος» η πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Ροδόπης περιγράφοντας την τοπική πραγματικότητα.
 Τα παραπάνω δημοσιεύματα και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν οτι το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει τους μηχανισμούς και την τεχνογνωσία να εντοπίσει και να «τσακώσει» τους κακοπληρωτές και αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν. Δυστυχώς, είναι λίγοι και βρίσκονται στο απυρόβλητο.

  
Danioliptes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog