..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γ. Σταθάκης-ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταθλητές στη κοροϊδία του λαού!!!!


Μαζί με τα αντιλαϊκά μέτρα, τελειωμό δεν έχει ούτε η κοροϊδία του λαού. Φαίνεται μάλιστα πως είναι αστείρευτη η έμπνευση όσων εμπαίζουν το λαό στα να εφευρίσκουν «επιχειρήματα» για να υποστηρίξουν την κοροϊδία.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον «Real fm» στην προσπάθεια να εξηγήσει τι θέλει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει πως αν γίνει κυβέρνηση «θα καταργήσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση» επικαλέστηκε χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν ήδη σκληρά μέτρα!
Είπε λοιπόν πως «η Ισπανία αναχρηματοδοτεί την οικονομία της δίχως μνημόνιο, η Ιταλία έμμεσα αναχρηματοδοτεί την οικονομία της δίχως μνημόνιο και δίχως δανειακή σύμβαση...» άρα πρόσθεσε «υπάρχει πεδίο διαπραγμάτευσης» εντός της ΕΕ προφανώς για δανεικά δίχως όρους σε μνημόνιο όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα. 
Δεν είπε όμως πως στην Ισπανία λαμβάνονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα δίχως μνημόνιο μόνο με τη δανειακή σύμβαση και πως στην Ιταλία επίσης εφαρμόζονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα χωρίς μνημόνιο και χωρίς δανειακή σύμβαση. 
Το ίδιο συμβαίνει στη Γαλλία του Ολάντ και σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ ακόμα και στη Γερμανία που ετοιμάζεται να συγκυβερνηθεί από χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες. 
Άρα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα λαμβάνονται σε όλη την ΕΕ με ή χωρίς μνημόνιο με ή χωρίς δανειακή σύμβαση, οπότε το πεδίο διαπραγμάτευσης κατά τον Γ. Σταθάκη μπορεί να οδηγήσει μόνο σε αντιλαϊκά μέτρα διότι αυτά είναι μέρος της στρατηγικής της ΕΕ -και πριν την κρίση- για να γίνουν οι ευρωπαϊκοί όμιλοι οι ανταγωνιστικότεροι του πλανήτη. 
Τα αντιλαϊκά μέτρα με ή χωρίς μνημόνιο είναι μια πραγματικότητα σε όλη την ΕΕ και στην Ελλάδα! Μην ξεχνάμε πως και πριν την υπογραφή του μνημονίου το Μάη του 2010 αντιλαϊκά μέτρα εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις! Συνεπώς τα περί επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης δίχως αντιλαϊκά μέτρα δεν υπάρχει ούτε στα κινούμενα σχέδια...

 
Βέβαια ο Γιώργος Σταθάκης είπε και κάτι ακόμα που ίσως στην πρόοδο του χρόνου να σηματοδοτήσει μια ακόμα κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια συνέντευξη σημείωσε ότι η δανειακή σύμβαση θα μπορούσε να συνοδευτεί με ένα κείμενο «memorandum of understanding» με συμφωνημένους ορισμένους μακροοικονομικούς στόχους. 
Δηλαδή ένα νέο μνημόνιο μακράς πνοής που δεν θα το λέμε μνημόνιο στην Ελλάδα για να μην σκανδαλίζεται ο λαός! 
Με όλα αυτά ο κ. Σταθάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα αφού ξέρουν καλά πως η επιλογή τους είναι επιλογή διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου. Είναι αναγκασμένοι λοιπόν να κοροϊδεύουν το λαό λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι η διαφραγματική ικανότητα του Αντ. Σαμαρά μπας και μαζέψουν τις αναγκαίες ψήφους για να έχουν την ευκαιρίας της διαχείρισης. Ούτε η κοροϊδία έχει τελειωμό... και στο άθλημα αυτό κάνει πλέον πρωταθλητισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog