..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Δημ. Κουτσούμπας: Ο ορυκτός πλούτος της χώρας προς όφελος του λαού.


Αποσπάσμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα  στην Καβάλα
Η πρόταση του ΚΚΕ απαντά και στο σήμερα και στο αύριο του λαού και της χώρας
Στο 19ο Συνέδριό μας φωτίσαμε την ανάπτυξη των υλικών προϋποθέσεων στην Ελλάδα που μπορούν να διασφαλίσουν ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, τον ελπιδοφόρο δρόμο της σοσιαλιστικής οικονομίας.
Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα σημαντικές εγχώριες ενεργειακές πηγές λιγνίτη, πιθανά μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, υδάτινο, αιολικό και ηλιακό δυναμικό.
Διαθέτει σημαντικά αποθέματα σε ορυκτούς πόρους όπως βωξίτη, νικέλιο, χαλκό και φυσικά χρυσό, όπως τα κοιτάσματα σε Παγγαίο, Ορεινό Νέστο - Παλιάς Καβάλας - Λεκάνης που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Αναφερόμαστε σε φθηνή επαρκή ενέργεια και πλούσιους εγχώριους ορυκτούς πόρους που μπορούν να τροφοδοτήσουν την παραγωγή βιομηχανικών κλάδων της μεταλλευτικής και πετροχημικής βιομηχανίας, της παραγωγής μηχανημάτων και μέσων μεταφοράς, της χημικής βιομηχανίας, της παραγωγής δομικών υλικών για τον τομέα των κατασκευών.
Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ που ξεκινά με τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας - συμμαχίας που αγκαλιάζει τη λαϊκή πλειοψηφία, γιατί πλειοψηφία είναι οι εργάτες, οι αγρότες οι αυτοπασχολούμενοι οι γυναίκες και τα παιδιά τους, απαντά και στο σήμερα και στο αύριο του λαού και της χώρας.
Απαντά σήμερα στις αγωνίες, στα βάσανα του αγρότη που ξεκληρίζεται, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει χρόνιες καλλιέργειες όπως είναι τα καπνά και να στραφεί σε καινούργιες πιο δυναμικές, όπως του λένε πως είναι. Του εργάτη που δίνει μάχη για το μεροκάματο. Του αυτοαπασχολούμενου που παλεύει με τα χρέη και το λουκέτο.

Απαντά γιατί σήμερα μπορεί να παλέψει για μικρές ανάσες επιβίωσης, αλλά κυρίως μπορεί να ανοίξει δρόμους, γιατί η πάλη της έχει κατεύθυνση ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό και προοπτική την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Ποιος δεν καταλαβαίνει σήμερα ότι ο αγρότης στο Δήμο Νέστου, ο κτηνοτρόφος και ο εργάτης στην πόλη της Καβάλας, ο υπάλληλος ο άνεργος έχουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, βράζουν στο ίδιο καζάνι; Η απάντηση δεν είναι ο καθένας μόνος, αλλά όλοι μαζί σε συμμαχία, στη Λαϊκή Συμμαχία, που έχει αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό χαρακτήρα και προσανατολισμό.
Εκεί μπορεί να ενοποιηθεί ο αγώνας τους, που είναι κοινός, γιατί κοινός είναι ο εχθρός, το σύστημα, ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια».

 ''Ρ''13102013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog