Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ακης Τσοχατζόπουλος: Σε 7 χρονάκια θα είναι στις.......ζεμπεκιές!!!!!!


Ποινή κάθειρξης 20 ετών στονΆκη Τσοχατζόπουλο επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που τον έκρινε ένοχο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Πρόκειται για την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για τα συγκεκριμένα αδικήματα, ενώ δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό όπως ήταν και η εισαγγελική πρόταση.
Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 16 χρόνια στον Γιάννη Σμπώκο, 12 χρόνια στην Βίκυ Σταμάτη, 12 χρόνια στην Αρετή Τσοχατζοπούλου6 χρόνια στον Νίκο Ζήγρα (του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας), 13 χρόνια στην Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, 13 χρόνια στον Γεώργιο Σαχπατζίδη, 12 χρόνια στον Αστέριο Οικονομίδη, από 10 χρόνια στην Μαρία Ταλίρα - Τσεκούρα, στον Νίκο Γεωργουλάκη, τον Οράτιο Μελά, τον Κωνσταντίνο Αντωνιαδη και τον Γεώργιο Κωνσταντάτο, και από 6 χρόνια στον Παν. Σταμάτη, την Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου, τον Φώτη Αρβανίτη και τον Νικόλαο Καρατζά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν ήταν υπουργός Άμυνας ζήτησε ανταλλάγματα για τις συμβάσεις των «TORM 1» και των υποβρυχίων. Σύμφωνα με την απόφαση, από το 1997 μέχρι το 2001 εισέπραξε ποσά που ξεπερνούν τα 18 δισ. δραχμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου