..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Εγέρθητι!!!!!!!!!!!!Νέα μέτρα 6,5 δισ. ευρώ!!!!!!!!!!



Νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, επιπλέον φόρους και νέο «κούρεμα» του χρέους για την Ελλάδα προβλέπει έκθεση του ΔΝΤ.
Ανεβάζει το ύψος των αντιλαϊκών μέτρων που πρέπει να ληφθούν έως το 2016 στα 6,5 δισ. ευρώ ή στο 3,5% του ΑΕΠ, ενώ τον Ιούλη εκτιμούσε στα 4 δισ. ευρώ τα μέτρα έως το 2016.
Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό θεωρεί ότι μέχρι το 2030 πρέπει να γίνουν αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις τις οποίες υπολογίζει στο 3,3% του ΑΕΠ. Στα πρόσθετα μέτρα το ΔΝΤ ζητά νέες παρεμβάσεις στη φορολογική διοίκηση.
Βέβαια κατά το ΔΝΤ είναι τα νέα σκληρά μέτρα, όπως βέβαιο θεωρεί και ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους καθώς σημειώνει «ένα πρόσθετο "κούρεμα" -συμμετοχή του επίσημου τομέα- για να μειωθεί ο λόγος του χρέους προς το 124 τοις εκατό του ΑΕΠ μέχρι το 2020». Επισημαίνονται ωστόσο οι διαφορετικές εκτιμήσεις της ΕΕ, που έως τώρα δεν προκρίνει την επιλογή του «κουρέματος».
Για τα δημοσιονομικά προβλέπει θετικό πρωτογενές ισοζύγιο για το 2013 και πως το έλλειμμα το 2013 θα είναι 4,1% και το 2014 3,3% του ΑΕΠ. Για το 2013 δεν βλέπει πρωτογενές πλεόνασμα καθώς το πρωτογενές έλλειμμα αναμένεται μηδενικό και από το 2014 πλεόνασμα 1,4%.
Το χρέος υπολογίζεται για το 2013 στο 172,6% του ΑΕΠ, ενώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες σε 25,1 δισ. ευρώ για το 2015 και 18,6 δισ. ευρώ για το 2016.

902,gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog