..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ταμείο Υγείας Προσωπικού Α.Τ.Ε.: Έχουν έτοιμη την ......"ταφόπλακα"!!!!!!!!


Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία (ΔΗΣΥΕ-ΣΥΣΠ) του ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ δεν ήθελε και δεν θέλει να γίνει η Γ.Σ. της 28/9/2013. Έθαψαν την προκήρυξη της Γ.Σ., όπως και ο ΣΕΤΑΠ, από τις ιστοσελίδες τους για 2 σχεδόν βδομάδες. Σήμερα, με τεράστια προσπάθεια αρθρογραφίας μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΕΤΑΠ και της ΣΥΣΠ, προσπαθούν να μπερδέψουν τους εργαζόμενους στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν. Επιδιώκουν τη σύγχυση με νομικά και άλλα τερτίπια, για να πουν ότι είναι περιττή η συμμετοχή των εργαζομένων στη Γ.Σ.. Όμως η σημασία αυτής της Γ.Σ. είναι τεράστια για τους εργαζόμενους. Ο ρόλος αυτής της Συνέλευσης δεν είναι τυπικός, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν.
Η Γ.Σ. της 7 Ιούλη αποφάσισε να γίνουν απολύσεις του προσωπικού με αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΥΠΑΤΕ, καθώς επίσης να γίνουν εκλογές στις 11 και 12 Σεπτέμβρη. Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Ρωτάμε: νομιμοποιείται πολιτικά, μετά από αυτά, το ΔΣ (με απόφασή του που παίρνεται μέσα σε ένα μήνα από αυτή τη Γ.Σ.) να οδηγεί το Ταμείο σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση (δηλαδή τη διάλυση και την εκκαθάριση), χωρίς να το έχει αποφασίσει η ίδια η Γ.Σ.; Πώς γίνεται να μη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις υποθέσεις που τους αφορούν; Προς τι η πρεμούρα της εν κρυπτώ από τους συναδέλφους δικαστικής διάλυσης με πρόταση του ΔΣ; Όμως και αυτό το φαινομενικά τυπικό θέμα, που κάθε άλλο χωρίς πρακτική σημασία είναι, ωχριά μπροστά στο μέγεθος του οικονομικού ζητήματος, που αφορά ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, εν ενεργεία (παλιούς και νέους μετά το 2006) και συνταξιούχους.
Δεν θα το κρύψουμε. Το «μάρμαρο» στην υπόθεση είναι τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ (περίπου 100 εκατομ.). Τα αποθεματικά αυτά κινδυνεύουν είτε από νομοθετική παρέμβαση πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, είτε από τη μακροχρόνια αδράνεια μέχρι να τελειώσει η εκκαθάριση. Προβάλλεται το επιχείρημα ότι είναι εφικτή μια Γ.Σ. των μελών του ΤΥΠΑΤΕ στο τέλος της εκκαθάρισης ή μέχρι την εκκαθάριση. Ακόμα κι αν είναι έτσι, αν έχουμε μπει στην εκκαθάριση, ποιόν περιμένουμε να τη συγκαλέσει, τον εκκαθαριστή(!); Και με ποιά μέλη θα γίνει μετά από 10 χρόνια; Γι αυτό ΟΛΕΣ οι αποφάσεις, που είναι σχετικές με τη διάλυση – εκκαθάριση του Ταμείου και τη διασφάλιση των χρημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων δικαιούχων, θα πρέπει να παρθούν ΤΩΡΑ.
Το μείζον είναι να απολυθεί άμεσα το προσωπικό, που κρατείται σε ομηρία, καθώς επίσης να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών του ΕΛΕΜ, που πρέπει να επιστραφεί άμεσα στους δικαιούχους (εν ενεργεία παλιούς και νέους μετά το 2007 και συνταξιούχους) πριν μπούμε σε εκκαθάριση. Το δεύτερο είναι να αποφασίσουμε τώρα, πριν μπούμε στην εκκαθάριση, ποιός φορέας θα κληρονομήσει την υπόλοιπη περιουσία του Ταμείου (δηλαδή του ΕΛΕΜ) μετά την εκκαθάριση, υποδεικνύοντας συνάμα και την πρόθεσή μας για τη διαχείριση του ποσού αυτού. Αυτά είναι μέρος των προϋποθέσεων, που πρέπει να τακτοποιήσουμε, πριν μπούμε στην εκκαθάριση.
Θα πρέπει, όμως, να ορίσουμε και διαπαραταξιακή επιτροπή εκκαθάρισης (και όχι έναν εκκαθαριστή της επιλογής του δικαστή από λίστα) για προφανείς λόγους.
Η ΕΣΑΚ πάντα είχε υπεύθυνες προτάσεις και θα έχει και σε αυτή τη Γ.Σ.. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. Τώρα δεν θα ασχοληθούμε με τις ανακρίβειες και συκοφαντίες της ΣΥΣΠ, που ξέβρασε για την παράταξή μας στο πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα της. Προς το παρόν ένα μόνο πράγμα οφείλουμε να επισημάνουμε. Είναι ανυπόστατο και τρομοκρατικό το επιχείρημά της ότι «χάνει το δικαίωμα λήψης επικούρησης όποιος πάρει τις εισφορές του».
Συνάδελφοι,
Όλα τα παραπάνω που προτείνουμε είναι η κοινή λογική, που όμως δεν υποτάσσεται σε σκοπιμότητες. Απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και τους καλούμε να προσέλθουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση της 28/9/2013 για να υπερκαλύψουμε την αυξημένη απαρτία, που απαιτείται, του 50% των εργαζομένων στην Αθήνα και Πειραιά.Είναι ευθύνη των εργαζομένων να γίνει αυτή η Γενική Συνέλευση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2013, 10.30 πμ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΕΤΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog