..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας και το .....ΝΑΤΟ!!!!!!!!



 Η δέσμευση του Αλ. Τσίπρα ότι στο Σύνταγμα που θα φτιάξει η κυβέρνησή του, θα προστεθεί ένα άρθρο που θα απαγορεύει οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων ή τον ελλιμενισμό πυρηνοκίνητων πολεμικών πλοίων, δεν έχει καμιά αξία, όταν ούτε μισή λέξη δεν υπήρχε στην ομιλία του για το γεγονός ότι στην Ελλάδα λειτουργεί αμερικανική βάση ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και υπάρχουν αποθηκευμένα πυρηνικά; Τι θα κάνει μ' αυτά και τις υποχρεώσεις από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ;

Βεβαίως για τα θέματα αυτά ο κ. Τσίπρας έχει δώσει επιτυχώς εξετάσεις στον ιμπεριαλισμό γενικώς και στον αμερικάνικο ειδικώς: «Δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα δική μας η αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ» και σε ό,τι αφορά στις σχέσεις με τις ΗΠΑ «υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος, τα οποία θέλουμε να υπερβούμε. Υπάρχουν όμως και δεσμοί ισχυροί οι οποίοι σε ένα παγκοσμιοποιημένο τοπίο, γίνονται όλο και ισχυρότεροι».
Πιο ισχυροί δεσμοί όμως με μία ιμπεριαλιστική δύναμη σημαίνει τη διατήρηση, τουλάχιστον, των διευκολύνσεων προς την αμερικανο-ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή, για την ευόδωση των πολεμοκάπηλων σχεδίων των ιμπεριαλιστών ενάντια σε λαούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog