..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Δώστε μας τα....... κλειδιά!!!!!



Τον τίτλο «Δώστε μας τα κλειδιά» επέλεξε για άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αλ. Τσίπρας, εννοώντας τα κλειδιά της διακυβέρνησης, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης που θα διαμορφώσει, κατά την άποψή του, όρους περάσματος στην ανάκαμψη για την ντόπια πλουτοκρατία.
Ούτε λόγος βέβαια για εκείνα τα κλειδιά που τα μονοπώλια κρατάνε σφιχτά στα χέρια τους και τους επιτρέπουν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος να αποφασίζουν τι και αν θα παραχθεί, πάντα με όρους σκλαβοπάζαρου για την εργατική τάξη. Οι αυταπάτες που σκορπάει για πολλοστή φορά στο λαό, ισχυριζόμενος ότι η αλλαγή κυβέρνησης είναι ικανή συνθήκη για έξοδο απ' την κρίση και μάλιστα προς όφελός του, πάνε πακέτο με τις αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ ως συλλογικού θεματοφύλακα των συμφερόντων των μονοπωλίων.
Αντ' αυτής και με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, καταγγέλλει κάποιο «κυρίαρχο ευρωπαϊκό λόμπι», επειδή επέλεξε μια «λύση», η οποία «πέραν όλων των άλλων έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εν συνόλω αξιοπιστία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος» και προσθέτει: «Πόσο μάλλον τη στιγμή, που για τη διάσωση αυτού ακριβώς του τραπεζικού συστήματος, οι λαοί, ιδιαίτερα στον Νότο, υποφέρουν με την πολιτική της λιτότητας». Ο Αλ. Τσίπρας ομολογεί ότι η διαδικασία διάσωσης των τραπεζών μέσω της ανακεφαλαιοποίησης προϋποθέτει μέτρα αιματηρής λιτότητας, δε λέει όμως ότι αυτή τη διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται σθεναρά.
Προσπαθώντας εναγωνίως να πιαστεί από κάπου, ώστε να προσδώσει μια κάποια αξιοπιστία στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν στο δοσμένο πλαίσιο φιλολαϊκές εξελίξεις, με άλλη διαχείριση, αναφέρει: «(...) η γενική κινητοποίηση του Κυπριακού λαού και του κυπριακού κοινοβουλίου απέτρεψε το κούρεμα σε καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ». Αποσιωπά φυσικά τα άλλα μέτρα που δρομολογούνται στην Κύπρο, σφαγιασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, τα οποία ήταν γνωστά σε όλα τα κόμματα που απέρριψαν την πρώτη απόφαση του Γιούρογκρουπ.
 "Ρ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog