..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

¨Ερρίκος Ντυνάν": Απειλή με .....λουκέτο!!!!



Με την απειλή του λουκέτου επιχειρούν να εκβιάσουν τους 1.054 εργαζόμενους του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» το Κοινωφελές Ίδρυμα Ντυνάν (KIEN) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). 
Όπως καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων στο ΚΙΕΝ και τον ΕΕΣ στις 12 Απρίλη 2013 «σε κοινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΙΕΝ και του ΚΔΣ του ΕΕΣ, ανακοινώθηκε από τους κύριους υπεύθυνους για την κατάντια των δύο ιδρυμάτων ότι την Τετάρτη (17.4.2013) έγκειται πιθανή αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", παρά τη δήλωση της πολιτείας και του υπουργείου Υγείας να παραμείνει ανοιχτό».
Τα σωματεία απαιτούν να «τεθεί το "Ντυνάν" υπό άμεσο κρατικό έλεγχο με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος, αποκλεισμό οποιασδήποτε προσπάθειας παραχώρησης του "Ντυνάν" σε ιδιώτη επενδυτή που ζητά 500 απολύσεις (!), άμεση καταβολή δεδουλευμένων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση παρέμβαση από την πολιτεία για τη σωτηρία και επιβίωση 1.500 εργαζομένων των δύο ιδρυμάτων και των οικογενειών τους». Τέλος, οι εργαζόμενοι ζητούν το διορισμό διοίκησης και για τα δύο ιδρύματα.

Η απόφαση των δύο διοικήσεων έρχεται ως συνέχεια της άκαρπης συνάντησης που είχε το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με τον σύμβουλο του υπουργού Υγείας Ν. Μπεχράκη το μεσημέρι της Παρασκευής. Στο αίτημα για κρατικό έλεγχο πήραν την απάντηση ότι το κράτος δεν μπορεί να αναλάβει το «Ντυνάν» και για τον αποκλεισμό της ιδιωτικοποίησης δόθηκε η απάντηση ότι «κάποιος πρέπει να πάρει το Ντυνάν». Στο αίτημα για την καταβολή των δεδουλευμένων η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί το υπουργείο Υγείας να εγγυηθεί την καταβολή τους.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog