..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης: Συμφώνησαν για τις........ απολύσεις!!!!!



Το «πράσινο φως» για χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων άναψαν οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.
Μετά τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε περίπου στις 5 μ.μ. ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, αν και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εστιάζοντας στους επίορκους που θα αποχωρήσουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων που θα επιταχύνουν τις εργασίες τους, δεν έκρυψε ότι στην απόλυση θα οδηγηθούν και πολλές χιλιάδες άλλοι, πέραν των επιόρκων, που θα κριθούν με βάση την αξιολόγηση και την κινητικότητα. Μάλιστα, έκανε λόγο για 180.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2015, ενώ προεξόφλησε το κλείσιμο οργανισμών που «δεν έχουν λόγο ύπαρξης»!

Με αισχρό τρόπο ο Ευ. Βενιζέλος προσπάθησε να εξωραΐσει τη βάρβαρη πολιτική που στηρίζει, φέρνοντας εμμέσως πλην σαφώς σε αντιπαράθεση εργαζόμενους και ανέργους. Όπως είπε, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν, θα απολυθούν όσοι κριθούν ανεπαρκείς και στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέοι άνθρωποι με προσόντα!
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους επικεφαλής της τρόικας και, όπως δηλώνουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, τα περισσότερα θέματα που ήταν σε εκκρεμότητα έχουν συμφωνηθεί και αναμένεται να υπάρχει συμφωνία μέχρι την επόμενη Παρασκευή.


Αντ. Σαμαράς: Προαναγγέλλει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται» σημειώνει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου», χρησιμοποιώντας ως «πολιορκητικό κριό» τους επίορκους και όσους είτε έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά είτε «δεν πηγαίνουν στην εργασία τους επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες».
Προκλητικότατα και καλλιεργώντας αυταπάτες για δήθεν αναπλήρωση των θέσεων όσων απολυθούν (χωρίς να κάνει κουβέντα για τους όρους και προϋποθέσεις εργασίας), φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι «έχουμε ήδη ενάμισι εκατομμύριο ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και να γίνεται τόσος “θόρυβος” για μερικές χιλιάδες που θα φύγουν νόμιμα από το δημόσιο, ώστε να πάρουν τις θέσεις τους άλλοι πιο άξιοι;».
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog