..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Από σκληρός εργοδότης, εθνικός ......ήρωας!!!!!!



Ορισμένες ελληνικές αστικές κινήσεις Ι: Ο εθνικός ήρωας Χρυσόστομος

ΣΥΡΙΖΑ
Μανώλης Γλέζος: «Συγχαίρω τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο»

Συγχαρητήρια έδωσε ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γλέζου

«Στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ο ελληνικός λαός ήταν ο πρώτος που είπε το ΟΧΙ στην επέλαση των Γερμανών στην Ευρώπη.

Σήμερα ο ελληνικός κυπριακός λαός υψώνει ένα ακόμη ΟΧΙ απέναντι στην αδίστακτη επέλαση των απρόσωπων οικονομικών μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία.

Συγχαίρω τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους και υπενθυμίζω ότι ο Χρύσανθος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος το 1941, αρνήθηκε να ορκίσει τη δωσιλογική κυβέρνηση και να χοροστατήσει σε δοξολογία, απαντώντας στον Γερμανό διοικητή της Αθήνας ότι η Εκκλησία μας κάνει δοξολογίες για την απελευθέρωση των λαών και όχι για τη σκλαβιά τους».

Σύμφωνα με το Βήμα (21/6/2009), η περιουσία της εκκλησίας της Κύπρου ανερχόταν σε αποθεματικό 868 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, μόνο η αρχιεπισκοπή έχει περιουσία 2 δις ευρώ, και πολύ μεγαλύτερη έχουν οι μονές και οι μητροπόλεις. Το επιχειρηματικό της πορτοφόλι, ως ενός από τους μεγαλύτερους εγχώριους καπιταλιστές της Κύπρου, περιλαμβάνει:

* τεράστιες εκτάσεις εμπορικά εκμεταλλεύσιμης γης
* μεγάλα ξενοδοχεία
* το τηλεοπτικό κανάλι Mega Κύπρου
* την κυπριακή ζυθοποιία ΚΕΟ
* Ένα...bowling center
* Μετοχές, ομόλογα, κλπ.

Τον Ιούνιο του 2011, το Radical Desire είχε ανεβάσει την κάτωθι είδηση για την στάση του Χρυσόστομου απέναντι στην απεργία εργαζομένων στην ζυθοποιία ΚΕΟ:
Αρχιεπίσκοπος: Προσγειωθείτε εκεί στην ΚΕΟ
07/06/2011

Μήνυμα στους εργαζόμενους που απεργούν έξω από την οινοβιομηχανία ΚΕΟ στην Λεμεσό «να προσγειωθούν αλλιώς θα προσγειωθούν ανώμαλα» έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προσθέτοντας ότι «ή θα απολυθούν τώρα οι 150 ή κλείνει η εταιρεία, επιλογή άλλη δεν υπάρχει και πρέπει να το καταλάβουν, για να σωθούν οι 450, αλλιώς θα πάνε και οι 550».
Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας και κληθείς να πει αν υπάρχουν άλλες προτάσεις στο τραπέζι με δεδομένο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει την μεσολαβητική πρόταση, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι «η εντολή που είχα δώσει ήταν να φτάσουν μέχρι τις κόκκινες γραμμές, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο να προχωρήσουμε και προτιμώ αντί να κλείσει η ΚΕΟ ύστερα από δύο ή τρία χρόνια, να κλείσει σήμερα».
Πρόσθεσε ότι «οφείλουν να αντιληφθούν ότι με την κακή διαχείριση που είχε η εταιρεία, οι εργαζόμενοι πήραν υπερ-προνόμια και δεν μπορούν να συνεχίσουν, η εταιρεία δεν είναι κερδοφόρα, είναι ζημιογόνα και δεν προτίθεμαι να πωλώ περιουσίες της εταιρείας για να ζήσει η εταιρεία και να κλείσει ύστερα από μερικά χρόνια, ας κλείσει από σήμερα, δηλαδή ή προσγειώνονται ή νομίζω θα προσγειωθούν ανώμαλα».
Απαντώντας σε ερώτηση ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή «και πρέπει να το καταλάβουν, τα υπερ-προνόμια πρέπει να σταματήσουν, δεν μπορούν να συνεχιστούν».
Σε παρατήρηση ότι τα υπερ-προνόμια δεν τα παίρνουν οι υπάλληλοι των 680 ευρώ, απάντησε ότι «δεν παίρνει κανένας 680 ευρώ, όλοι παίρνουν χιλιάδες και δεν θα αναλύσω τώρα τα υπερ-προνόμια, μπορεί να τα αναλύσει η διεύθυνση, πρέπει όμως να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δυστυχώς είναι οριακή».
Ερωτηθείς αν η δήλωση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί ως κλείσιμο της εταιρείας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι από πέρσι ο ίδιος προειδοποιούσε ότι εντός δύο ετών η εταιρεία πρέπει να γίνει κερδοφόρα, αλλά δεν εισακούστηκε.
«Εγώ από πέρσι τους είχα πλησιάσει, πήγα εκεί τους έκανα αγιασμό, τους ευχήθηκα, αλλά ταυτόχρονα τους είπα ότι πρέπει να σφίξουν τα ζωνάρια όλοι να κάνουν τα μανίκια όλοι και να πέσουν στην δουλειά ούτως ώστε η εταιρεία να βγει από πάνω, φαίνεται ότι δεν έλαβαν υπόψη τις εισηγήσεις μου και μάλιστα τους είπα ότι εάν εντός δύο ετών η εταιρεία δεν γίνει κερδοφόρα θα την πουλήσω, δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Σε ερώτηση αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές, απάντησε «δεν είναι της ώρας τώρα».
Ερωτηθείς εξάλλου κατά πόσο η επιλογή είναι να απολυθούν τώρα οι 150 αλλιώς η εταιρεία κλείνει, απάντησε «ακριβώς, πρέπει να φύγουν και μάλιστα είχα δώσει εντολή ότι μπορεί να μην είναι 150 αλλά να είναι 140 , 125, να δουν αν αδικούμε κάποιο που είναι εμπερίστατος και έχει ανάγκη την δουλειά, θα το δούμε με πολλή αγάπη και κινείται μέσα σε αυτά τα πλαίσια η διεύθυνση, για να σωθούν οι 450, αλλιώς θα πάνε και οι 550», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.
Αυτός είναι ο πατριώτης και απελευθερωτής Χρυσόστομος που υμνολογεί ο κύριος Γλέζος. Και φυσικά, όλοι γνωρίζουν στην Κύπρο ότι εδώ και πολύ καιρό, η Εκκλησία της Κύπρου αναζητά τρόπους να "βάλει χέρι" στο φυσικό αέριο. Και η εμφάνισή της ως "σωτήρα" ήταν αναμενόμενη και έχει σαφείς στοχεύσεις.

Αυτά για να μαθαίνουν οι της Ελλάδας πολύ απτά και συγκεκριμένα πια τι είδους "σοσιαλισμό" οραματίζεται το κόμμα του κυρίου Γλέζου.
 Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog