..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μέρκελ-Σόϊμπλε προς Κύπριους: Ή αποδέχεστε τη "σφαγή", ή σας .........συνθλίβουμε!!!!!!!



Να αποδεχθεί ο κυπριακός λαός τη «σφαγή» των δικαιωμάτων του στο όνομα της παραμονής στην Ευρωζώνη επιδιώκουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας.
«Η Λευκωσία πρέπει να καταλάβει ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο έχει πεθάνει» ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, συμπληρώνοντας ότι «επιθυμεί την παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη».
Σύμφωνα με συμμετέχοντες στη συνάντηση βουλευτών του κεντρο-δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, η καγκελάριος προειδοποίησε ότι η Κύπρος «δεν πρέπει να εξαντλήσει την υπομονή του Eurogroup» όπως μεταδίδει η Welt.

Απειλές και φοβέρες στον κυπριακό λαό να προσαρμοστεί στην ιδέα των θυσιών χωρίς τέλος, προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμη η κρίση στην Κύπρο και να σωθούν οι τράπεζες, εξαπολύει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε με συνέντευξή του στα ΝΕΑ.
Ο Β. Σόιμπλε λέει ότι «η Κύπρος είναι σε δύσκολη θέση» και εκφράζει την ελπίδα ότι «οι αρμόδιοι στην Κύπρο θα αντιληφθούν πως είναι κυρίως προς το συμφέρον της Κύπρου να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) με τη συμμετοχή του ΔΝΤ».
Κάνοντας καθαρό ότι η όποια «λύση» για την Κύπρο θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή ανταγωνιστριών προς την Ευρωζώνη ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, προσθέτει πως «η αντίληψη ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο από τους φορολογουμένους στην Ευρωζώνη, χωρίς συμμετοχή των σημαντικών πιστωτών των τραπεζών στην Κύπρο, δεν μπορεί να περάσει στους πολίτες της Ευρώπης».

Σε άλλο σημείο προειδοποιεί ότι με την απόφαση της κυπριακής Βουλής «δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα βοήθειας», προσθέτει ότι «ο κυπριακός χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να συνεισφέρει ένα μερίδιο για να είναι εφικτή η βοήθεια» και κλιμακώνει τους εκβιασμούς λέγοντας ότι «ειδάλλως το κράτος της Κύπρου και οι πολίτες του θα συνθλιβούν υπό το βάρος του δημόσιου χρέους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog