..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

19ο Συνέδριο του ΚΚΕ: Πλούσιος διάλογος και όχι "μαχαίρια"



Η Συμμαχία θέλει επανεξέταση
Οι σημερινές θέσεις δεν ανταποκρίνονται για μια μεγάλη περίοδο κρίσης σε οικονομία και Κόμμα από το 18ο Συνέδριο μέχρι σήμερα.
Ενα ολιγόλογο κείμενο που διανθίζει σχεδόν τα πάντα και με αλλαγές που δε βελτιώνουν αλλά αντίθετα μπορεί να συρρικνώσουν το Κόμμα για πολλά χρόνια.
Ο διάλογος θεωρητικά είναι σαν ένα προσυνέδριο και το να γράφεις μόνο Ζήτω το Συνέδριο, Ζήτω το ΚΚΕ δεν είναι διάλογος αλλά περισσότερο μοιάζει δήλωση νομιμοφροσύνης.
Αυτό μπορεί να φαίνεται καλό σε πολλούς αλλά δεν είναι, όπως δεν είναι και το να χαρακτηρίζεις μαύρα πρόβατα όσους έχουν γνώμη (σωστή ή λάθος) κα να αγιοποιούνται οι Ναι σε όλα που ίσως δεν έχουν διαβάσει ούτε το κείμενο. Αυτό έχει να κάνει και χρήζει προσοχής, στην ανάδειξη στελεχών που τόσο σήμερα αλλά και ειδικότερα αύριο πιθανόν σαν ανώτερα στελέχη θα είναι εξορισμού ένα μεγάλο φρένο για το Κόμμα, όπως και η έπαρση ιδίως των μικροστελεχών που δυστυχώς αδρανοποιούν πολλά μέλη του Κόμματος.
Το Κόμμα δεν κινδύνεψε ποτέ από διαφορετικές γνώμες, αλλά από υπερκομματικούς βασιλικότερους του βασιλέως και φυσικά ποτέ από ΚΟΒ αλλά από ξερόλες ηγετικά στελέχη.
Λαϊκή Συμμαχία:
Ζητάμε ακριβώς ό,τι ζητάμε να γίνει κάποιος μέλος του Κόμματος και όχι σύμμαχος. Εγκαταλείπουμε όλους που χωρούσαν στο Μέτωπο και τους στέλνουμε πεσκέσι στην αγκαλιά του κάθε ψευτοσοσιαλιστή τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κακό να ζητάς πολλά προσόντα ο κάθε μικρός μικρομεσαίος και ελεύθερος επαγγελματίας και δεν είναι νομίζω σοβαρό να λέμε Συμμαχία το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ, δηλαδή τα κομματικά μέλη.
Για το κίνημα των αγανακτισμένων και των πλατειών γράφουν οι θέσεις ότι είχαν στόχο το χτύπημα του κινήματος με ταξικό προσανατολισμό. Μεγάλα λόγια, αντί να κάνουμε έστω και μια στοιχειώδη κριτική τα ρίχνουμε όλα στον Καιάδα. Ρόλο παίζει σημειώνουν οι Θέσεις ποιες δυνάμεις είναι επικεφαλής. Εμεις όμως τι κάναμε για αυτήν τη λαοπλημμύρα άλλο από το να παίζουμε απλά τον θεατή.
Ο ρόλος μας ήταν μέσα στις μάζες και να τις καθοδηγήσουμε ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε όπως είχαμε υποχρέωση σαν Κόμμα. Οχι μόνο δεν το κάναμε αλλά με τον τρόπο μας τους λοιδορήσαμε όπως η ίδια απαξίωση έγινε και για τη διάθεση της πατάτας από τους παραγωγούς που τρέχαμε αργότερα να το διορθώσουμε και δε φτάναμε. Ηδη είχαμε σπείρει οδοφράγματα με τις λαϊκές μάζες και θερίσαμε επαξίως αργότερα τους καρπούς. Από τα 3,5 εκατομμύρια ψήφους που έχασε ο δικομματισμός εμείς δεν πήραμε ούτε μισό, αντίθετα χάσαμε τους μισούς.
Η συντριβή με το χάσιμο της μισής δύναμης στις εκλογές που κάναμε όχι με το πρόγραμμα που ψηφίστηκε αλλά μ' αυτό που θα ψηφίσουμε, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά όπως και στις εκλογές του 2009 που χάσαμε 150.00 ψήφους και το περάσαμε στο αμίλητο, έτσι και τώρα το γνωρίζει η ΚΕ και το προσπερνάει με δυο λέξεις, φορτώνοντας όλα τα κακά στον άνεμο, ξεχνώντας προεκλογικά που λέγαμε ότι τίποτε δεν μπορεί να λυθεί με τις εκλογές παρά μόνο με τη Λαϊκή Εξουσία, ότι εμείς δεν είμαστε Αριστερά αλλά ΚΚΕ που δεν διεκδικεί κυβερνητική εξουσία και ούτε συνεργασία. Εδώ έπρεπε κάποιος να μας θυμίσει ότι είναι άλλο προεκλογική συγκέντρωση και άλλο κομματικό αχτίφ.
Και, μάλιστα, οι Θέσεις δίνουν έπαινο στην ΚΕ, γιατί κατόρθωσε να ανταποκριθεί και να αντισταθεί σθεναρά μάλιστα στον πειρασμό να συμμετάσχει το Κόμμα σε κυβέρνηση συνεργασίας, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, αυτό μας έλειπε, αλλά μπράβο όμως γι' αυτό το κατόρθωμα εγώ της δίνω το χρυσό μετάλλιο και σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.
Πέρασε ένας χρόνος από τις εκλογές και έχουμε από τότε σταθερή απώλεια του «Ριζοσπάστη» 2.000 φύλλα τη μέρα, σχεδόν το 33%. Αυτό κάτι μας λέει, όμως εμείς είτε δεν το ακούμε ή δεν θέλουμε να το ακούσουμε όπως και εγώ δε θέλω να ακούσω μερικούς συντρόφους που λένε ότι δυστυχώς δε μας κατάλαβε ο Λαός.
Το προηγούμενο πρόγραμμα και καταστατικό πιστεύω δεν είχε κανένα μειονέκτημα, οι περισσότερες αλλαγές που προτείνονται νομίζω δε βοηθούν, τουναντίον μειώνουν τη δημοκρατία στο Κόμμα.
Μεγάλο κεφάλαιο επίσης είναι οι μετανάστες, μολονότι έχουμε σωστή θέση δε φτάνει μια επέτειο το χρόνο, αλλά χρειάζεται σωστή εκλαΐκευση και εμφάνιση στη γειτονιά που γίνονται δικοί μας άνθρωποι βορά της Χρυσής Αυγής.
Σημασία μεγάλη έχει και το οικονομικό, όπως εξίσου και πολύ μεγαλύτερη είναι και η οικοδόμηση του Κόμματος, αλλά δε βάζουμε βραβεία και άμιλλα στο ποιος θα φέρει περισσότερα νέα μέλη μόνο ποιος θα φέρει περισσότερα χρήματα. Και μια λέξη για τις απεργίες, με αφορμή την Χαλυβουργία που αναφέρουν οι Θέσεις, μήπως η μεγάλη παράταση δεν έκανε και μεγάλο κακό; Μήπως ξεχάστηκε το σλόγκαν πριν βγω έξω ετοιμάζω το πώς και πότε θα μπω μέσα;
Τέλος, κατά τη γνώμη μου η επικοινωνιακή πολιτική ήταν το ποιο αδύνατο σημείο και λάθος του Κόμματος που σαν αποτέλεσμα είχε και θα έχει αν δεν αλλάξει απώλειες και στο μέλλον και ίσως όχι μόνον.
Στο προηγούμενο Συνέδριο είχα γράψει ότι πρέπει να προσέξουμε γιατί αν τώρα είμαστε στις πλατείες και όλοι γνωριζόμαστε μην έρθει η στιγμή και βρεθούμε σε γκαρσονιέρα και θα είμαστε όλοι συγγενείς.
Γι΄αυτό το Συνέδριο πρέπει να καταλήξει τι πολιτική θέλει, συσπείρωση με βάση στην Εξουσία ή με στόχο ένα Μέτωπο που θα μας οδηγήσει στην Εξουσία. Κοντά στις μη συνειδητοποιημένες μάζες ή μόνο κοντά στις μάζες με συνείδηση το στρατηγικό μας στόχο.
Εύχομαι τα καλύτερα για μια ΚΕ επάξια στις σημερινές συνθήκες και που θα οδηγήσει το Κόμμα σε καλύτερες μέρες που πιστεύω ότι σίγουρα θα 'ρθουν.

Χρήστος Κώστας
ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών



Στο ΚΚΕ δεν πληρώνεις ένα δίφραγκο για να γραφτείς μέλος και να ψηφίσεις αρχηγό....
Στο ΚΚΕ δεν διαγράφεσαι με απόφαση αρχηγού ,ούτε πετιέσαι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ....
Στο ΚΚΕ δεν μαζευόμαστε γκρουπάκια σε ταβερνεία και ξενοδοχεία για να συζητάμε και να στήνουμε ίντριγκες μεταξύ μας...
Στο ΚΚΕ υπάρχει δημόσιος διάλογος απ την βάση ώς την κορυφή και με δικαίωμα λόγου σε φίλους και ψηφοφόρους ....
Στο ΚΚΕ υπάρχουν προτάσεις και θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής που συζητιούνται δημόσια πριν το συνέδριο και όχι εντολές αρχηγού και πάσα αρχή παυσάτω...
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ......



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog