..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Βέροιας.



Με τη συμμέτοχη δεκάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Προμηθέα της Βέροιας συγκροτήθηκε μετά από συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη 6/2 Λαϊκή Επιτροπή στη περιοχή. Μετά τις εισηγήσεις εκπροσώπων φορέων (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ) και πολιτών που είχαν την πρωτοβουλία, ακολούθησε πλούσιος διάλογος που αγκάλιασε το σύνολο των τοπικών, αλλά και ευρύτερα λαϊκών προβλημάτων, καθώς και κατατέθηκαν προτάσεις για την αγωνιστική δράση αλλά και τους τομείς αλληλεγγύης που θα πρέπει να κινηθεί η Λαϊκή Επιτροπή. Στο τέλος διαβάστηκε το πλαίσιο αιτημάτων της Λαϊκής Επιτροπής καθώς και εγκρίθηκε ψήφισμα για τη συγκρότηση της που αναφέρει: “ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι του  κέντρου της Βέροιας πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 6/2 στον Προμηθέα και αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στη περιοχή μας για να συντονίσουμε τις δυνάμεις και τους αγώνες μας με βάση τα κοινά συμφέροντα για την ανάπτυξη ενός κινήματος πάλης και ανατροπής. Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανωθεί πρώτα και κύρια στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, τους φορείς και στην ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Να συμμετέχει και να στηρίξει μαζικά τις πρωτοβουλίες της. Η οργάνωση και η αλληλεγγύη μας είναι το όπλο μας απέναντι στην κρίση και την αντιλαϊκή επίθεση. Με αλληλεγγύη και αγώνα και συνθήματα “όλοι για έναν και ένας για όλους”, “κανένας μόνος του” να υπερασπίσουμε καθέναν που έχει ανάγκη. Καμία αναμονή και αυταπάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης.Οι υπεύθυνοι για την κρίση την αξιοποιούν για να τσακίσουν το λαό, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους και την αδίστακτη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή συμμαχία εμείς χτίζουμε τη δική μας συμμαχία, με στόχο: Να υπερασπιστούμε την εργατική και λαϊκή οικογένεια από τη βάρβαρη εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog