Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Περήφανη για το τσάκισμα του.....λαού!!!!!!



Κομπάζει η ΔΗΜΑΡ επειδή και με τις δικές της πλάτες υλοποιείται η πολιτική που γονατίζει το λαό! Τόσο στην ομιλία του Φ. Κουβέλη, στην ΚΕ που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο, όσο και στην απόφαση του οργάνου, εξυμνείται η συμμετοχή της στην κυβέρνηση, επειδή «έδωσε εγγυήσεις ευρύτερης στήριξης του προγράμματος προσαρμογής».
Επιπλέον, ενώ αξιοποιεί το θέμα με τον λανθασμένο πολλαπλασιαστή του ΔΝΤ, για να σκορπίσει αυταπάτες περί της δυνατότητας «χάραξης μιας πολιτικής που θα διεκδικεί μια αναθεώρηση των λανθασμένων επιλογών», την ίδια στιγμή διευκρινίζει ότι αυτό δεν σημαίνει «αποκήρυξη των δεσμεύσεων της χώρας»!
Σε μια προσπάθεια να μην ταυτιστεί πλήρως με την κυβερνητική πολιτική, εκφράζει διαφωνία με «πλευρές της» και οχυρώνεται πίσω απ' τη δικαιολογία ότι «αυτή είναι η φύση των συνεργατικών κυβερνήσεων, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές έχουν εθνικό στόχο». Υπόσχεται τέλος ασπιρίνες για την ακραία φτώχεια, που θα τις πληρώσει κι αυτές ο λαός, αφού επαναλαμβάνει την πρόταση να χρηματοδοτούνται δράσεις για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού απ' τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί.

Η ΔΗΜΑΡ αποκηρύττει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, συστήνοντάς τους να αντιληφθούν ότι «η περίοδος που διανύουμε είναι ειδική», ότι «δεν μπορούν να έχουν ούτε κοινωνική αποδοχή ούτε προοπτική επιτυχίας οι απεργιακές κινητοποιήσεις που δε λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές ανάγκες»! Ουσιαστικά αξιώνει σιγή νεκροταφείου, υποταγή του λαού στην πολιτική που τον εξοντώνει, με αντάλλαγμα ένα «διάλογο που θα λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς και γίνεται στη βάση θετικών και ρεαλιστικών προτάσεων»!
Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε κατά πλειοψηφία το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης και το εξαμηνιαίο πρόγραμμα δράσης, ενώ το «Αριστερό Δίκτυο» κατέθεσε «κείμενο προβληματισμού», που δεν έθεσε σε ψηφοφορία. Την αποχώρησή του απ' το κόμμα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Α. Νεφελούδης, που μίλησε για «μετάλλαξη» του κόμματος και φέρεται να υπερασπίστηκε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου