Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Θα αποκατασταθούν οι κατώτερες συντάξεις των.........486 ευρώ!!!!!!!



Γνωρίζοντας καλά ότι τα περιθώρια παρέκκλισης από την κυρίαρχη αντιλαϊκή στρατηγική είναι ανύπαρκτα με οποιοδήποτε μείγμα, ο Αλ. Τσίπρας προσγείωσε και τις εναπομείνασες υποσχέσεις προς το λαό, αρκούμενος να δηλώσει: «Δεν υποσχόμαστε πολλά (...) Να δώσεις έστω λίγα χρήματα σε αυτούς που ό,τι πάρουν θα το καταναλώσουν (...) Έστω λίγα για να κινηθεί η οικονομία, αυτό είναι το σχέδιο». Εγγυάται δηλαδή στο λαό ότι θα διαχειριστεί τη φτώχεια του καλύτερα από την κυβέρνηση.
Ενδεικτική της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η αόριστη υπόσχεση του Αλ. Τσίπρα ότι οι κατώτερες συντάξεις «θα αποκατασταθούν σταδιακά στην προ μνημονίου εποχή». Πρόκειται για ψάρεμα σε θολά νερά, αφού οι κατώτερες συντάξεις - πείνας (στο ΙΚΑ ήταν 486 ευρώ το 2009) δεν έχουν υποστεί σοβαρές μειώσεις από τα μνημόνια. Εκεί που έγινε το μεγάλο πετσόκομμα ήταν στις συντάξεις μεγαλύτερου ύψους από την κατώτερη. Γι' αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει κουβέντα, όπως δε λέει και τι θα κάνει με τη 13η και 14η σύνταξη (κύρια και επικουρική) που καταργήθηκαν.
Σε άλλο σημείο ζήτησε ξανά εκλογές, λέγοντας καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «μαζί με άλλες δυνάμεις», θα αναλάβει την «ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας (...) που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος», επιβεβαιώνοντας ότι αναφέρεται σε ανόρθωση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και όχι των σωριασμένων δικαιωμάτων του λαού.
Εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τη δύναμη που μπορεί να συμφιλιώσει αντίπαλα ταξικά στρατόπεδα, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένα «εθνικό συλλογικό όραμα», υποβάλλοντας στο λαό σαν δικό του καθήκον το ξελάσπωμα της αστικής τάξης απ' την κρίση, που προϋποθέτει την ολοκληρωτική συντριβή του, με όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν προκριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου