Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα.



Χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα δίνοντας τη μάχη για την ΕΓΣΣΕ και παράλληλα διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκη πολιτική. Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε περισσότερες από 70 πόλεις ήταν μαζικές και μαχητικές.
Σε πολλές περιοχές η μάχη δόθηκε από νωρίς το πρωί σε εργασιακούς χώρους, σε λιμάνια. Χιλιάδες αγρότες συμμετείχαν σε απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ αντίστοιχα σε μια σειρά περιπτώσεις οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα μπλόκα και των αγώνα των αγροτών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κώστας Ηλίου, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημείωνε: «Οι εργαζόμενοι, οι νέοι δεν μπορούν να δεχτούν να ζήσουν μόνιμα στην ανεργία, με μισθούς πείνας, σε συνθήκες κάτεργου. Άνεργοι και εργαζόμενοι να βρεθούν μαζί στη πάλη για την προστασία των ανέργων, για σταθερή εργασία για όλους με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την απόκρουση της νέας σφαγής των μισθών, για να μην καταργηθούν η ΕΓΣΣΕ και οι κλαδικές συμβάσεις».

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που που όλο το προηγούμενο διάστημα παλεύουν ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά", συσπειρωμένοι στις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ έδωσαν μαζικά το "παρών" στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου