..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ιταλία: Η απάτη της εθελουσίας εξόδου!!!!!!!!



Χωρίς σύνταξη κινδυνεύουν να μείνουν επιπλέον 150.000 Ιταλοί εργαζόμενοι που δέχτηκαν την «εθελούσια έξοδο» και εγκατέλειψαν τη δουλειά τους. Και αυτό, λόγω των μεταρρυθμίσεων και της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ενέργειες που εγκρίθηκαν δύο μήνες μετά την πρόταση για «εθελούσια έξοδο», με αποτέλεσμα αρκετοί να πρέπει να περιμένουν επτά ακόμα και δέκα χρόνια πριν βγουν στη σύνταξη - ενώ πέρσι πίστευαν ότι η αναμονή δε θα υπερέβαινε τη διετία. Αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι η στρατηγική του κεφαλαίου είναι κοινή σε όλες τις χώρες και όσο οι εργαζόμενοι δεν οργανώνουν τον ταξικό αγώνα, τόσο θα υφίστανται τις συνέπειες.
Τα παραπάνω δημοσίευσε η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσατζέρο» του ομίλου του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την οργή και την αγανάκτηση αυτών των εργαζομένων για προεκλογικούς σκοπούς.

Η Ενωση Συνδικάτων Βάσης είναι το ταξικό αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων της Ιταλίας

Σημειώνεται, πάντως, πως μέχρι το τέλος του 2012, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, ύστερα από διαφορετικές προβλέψεις και εκτιμήσεις σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των «esodati» (εργαζομένων που έφυγαν από τη δουλειά τους αλλά χωρίς να πάρουν σύνταξη), διέθεσε 9 δισεκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των αναγκών 140.000 πολιτών. Ωστόσο, ο αριθμός των «esodati» είναι πολύ μεγαλύτερος. Αρχικά, πέρσι, η κυβέρνηση έκανε λόγο για 65.000 ανθρώπους, ενώ η Κρατική Υπηρεσία Συντάξεων είχε ανακοινώσει πως τελικά πρόκειται για 390.000 που κυριολεκτικά βρίσκονται χωρίς δουλειά και χωρίς σύνταξη. Η υπουργός Εργασίας Ελσα Φορνέρο, πάντως, δηλώνει απλά πως δεν έχει λάβει «νέα στοιχεία από τους αρμόδιους ασφαλιστικούς οργανισμούς».
 "Ρ" 25012013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog