..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ακολουθεί τον δρόμο της ΑΤΕ!!!



Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή 18/01 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση, που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.
Το επιχειρηματικό πλάνο, που συντάσσεται από τη διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος από κοινού με τη συγκυβέρνηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπει μαζικές απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων ταυτόχρονα με τη λεηλασία δεκάδων χιλιάδων μικρομετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).
Θέμα ημερών είναι η απόφαση για την κατάτμηση του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Στην πρώτη θα ενταχθούν οι κερδοφόρες δραστηριότητες και στη δεύτερη οι 3.200 εργαζόμενοι μαζί με τα «βαρίδια», όπως τα προβληματικά δάνεια και οι υπάρχουσες μετοχές. Αυτόματα λύονται όλες οι ισχύουσες σήμερα συμβάσεις εργασίας. Στη νέα «καλή» τράπεζα αναμένεται να περάσουν πολύ λιγότεροι εργαζόμενοι. Άμεση απομάκρυνση προβλέπεται για τουλάχιστον 500 με κλιμάκωση μέχρι 1.000 εργαζόμενους, δηλαδή πάνω από το 30%.
Με τις κυοφορούμενες εξελίξεις δρομολογείται και η ραγδαία απαξίωση των μετοχών, που θα περάσουν στην υπό εκκαθάριση «κακή τράπεζα», διαδικασία μέσα από την οποία σκοπεύουν να λεηλατήσουν τους δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους, αλλά και ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τοποθετηθεί σε μετοχές του ΤΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog