..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Το ελληνικό Δημόσιο, η Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ και ο "μπουμπούκος"



Κι άλλο σκάνδαλο στον Καναδά. Ο... ''μπουμπούκος'' σε ρόλο... ''σωτήρα'' 
Είχε δοθεί από την Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Καναδά), με εγγύηση του ελληνικού Δημόσιου
Οταν η Εθνική πουλήθηκε στην NovaScotia, το δάνειο ανάλαβε η καναδέζικη τράπεζα. Το αρχικό δάνειο, πριν περίπου μία 15ετία, ήταν 10 εκατομ. Τώρα χρωστούμενα είναι περίπου τα μισά. Τα περισσότερα έχει πληρώσει ήδη στα ''μουλωχτά'', το ελληνικό Δημόσιο.
Οι της Κοινότητας φώναξαν και τον 'Αδωνι (Γεωργιάδη) ως πρόεδρο της άχρηστης ''Επιτροπής Απόδημων της Βουλής'', να τους... σώσει γιά το υπόλοιπο ποσό (αυτοί του πλήρωσαν και όλα τα έξοδα γιά το ταξίδι, που ολοκληρώθηκε 15 Ιανουαρίου 2013;), με ''μεσολάβηση'' σε υπουργούς στην Αθήνα, ώστε το ελληνικό Δημόσιο να... εξακολουθεί να πληρώνει, παρά τις ενστάσεις της ''Τρόϊκα''

Ο βουλευτής, υποσχέθηκε, ως σύγχρονος αλλά αυθεντικός ''μαυρογιαλούρος'', να ''επιληφθεί άμεσα του θέματος''. Επίσημα ο τηλε-βουλευτής, βρέθηκε στο Μόντρεαλ γιά την... χοροεσπερίδα της Τοπικής Οργάνωσης ''Νέας Δημοκρατίας''.
(Σημ.: Στις δημοκρατικά πολιτισμένες χώρες, όπως ΗΠΑ, όταν ένας βουλευτής δέχεται χρήματα ή πληρωμή εξόδων του, γιά ταξίδια, από άτομα ή Οργανισμούς, χάνει την έδρα του και έχει νομικές επιπτώσεις. Στην Ελλάδα φυσικά, αυτό θεωρείται...''μαγκιά''. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε κάνει πρόσφατα και ταξίδι στην Αυστραλία, μαζί με την σύζυγο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από Ελληνοαυστραλούς. Γιά ποιά ''Βουλή'' μιλάμε; )
απο sibilla  kalami, μέσω "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog