..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Θέλουν ανάπτυξη;;;;; Ιδού η ανάπτυξη!!!!!!!!



Τελευταία, διάφορες  πλευρές  αλλά και , η ίδια η κυβέρνηση, καλλιεργούν συστηματικά την άποψη ότι δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός μίλησε για «επανεκκίνηση της οικονομίας, με επενδύσεις και θέσεις εργασίας» λόγω εκταμίευσης της δόσης των 52,4 δισ. ευρώ. που θα συμβάλλουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στη ρευστότητα στην αγορά.
Βεβαίως ο λαός δεν μπορεί να συμμερίζεται αυτήν την αισιοδοξία για ανάπτυξη, γιατί πρέπει να έχει καθαρό ότι πρόκειται για ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, επομένως αν και όταν έλθει δεν πρόκειται να λύσει κανένα δικό του πρόβλημα, δεν πρόκειται να καλύψει δικές του ανάγκες, ταυτόχρονα θα στηρίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Αλλωστε όποιον απ’ αυτούς τους τομείς και αν πάρουμε, π.χ. Τουρισμός, οι συνθήκες ζωής που έχουν διαμορφώσει για τον εργαζόμενο, με μισθούς πείνας, δεν επιτρέπουν να κάνει διακοπές... Οπως και στην Ενέργεια, η αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο και οι αυξήσεις στη ΔΕΗ δεν του επιτρέπουν να έχει θέρμανση. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται με την Παιδεία, την Υγεία ή τα λιμάνια, που αναπτύσσονται όχι με βάση τις ανάγκες των νησιωτών, αλλά των μεταφορών εμπορευμάτων...

Για το λαό υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης που απαιτεί τη δική του πάλη μια και υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για αυτό. Η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει βιομηχανία και αγροτική οικονομία, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που σήμερα καλύπτονται από εισαγωγές. Έχει αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο, απαραίτητη προϋπόθεση για ανάπτυξη της βιομηχανίας. Έχει λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει τεράστιο υδάτινο δυναμικό για την παραγωγή επίσης ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έχει υψηλό αιολικό δυναμικό και πηγές γεωθερμίας.  Εχει, ακόμα, δάση για ξυλεία και προϊόντα ξύλου. Επίσης, η Ελλάδα είχε, άρα μπορεί να αναπτύξει, αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, που να καλύπτει όλες τις διατροφικές της ανάγκες και να κάνει εξαγωγές, αντί να εισάγει. Υπάρχει, επίσης, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής παραγωγής. Η Ελλάδα έχει σημαντική παραγωγή σιταριού, καλαμποκιού, άλλων δημητριακών, πατάτας, φασολιών, διαθέτει υψηλής ποιότητας λάδι, οπωροκηπευτικά, κρασί, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, σταφίδα, μέλι κ.ά. Η κτηνοτροφία της Ελλάδας μπορεί να αναπτυχθεί και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων αναγκών κατανάλωσης σε πρόβειο γάλα, κρέας κλπ. Αλλά και αναπτυγμένη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Επίσης, η αγροτική παραγωγή μπορεί να στηρίξει τη βιομηχανία τροφίμων.
Αυτή η ανάπτυξη θα εξαλείψει την ανεργία, θα παρέχει δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία σε όλους. Βεβαίως, αυτή η ανάπτυξη δε χωρά στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτό που δεν έχει σήμερα είναι πολιτική υπέρ του λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Για ν’ αλλάξει όμως ρότα η χώρα και να αξιοποιηθούν όλες οι παραπάνω δυνατότητες χρειάζεται ριζικά διαφορετική πολιτική που μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να επιβάλλει.
 Η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog