..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Α. Σαμαράς! Ο πινόκιο της ....πολιτικής!!!!!!!!



 Αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές», ισχυρίζεται προκλητικά ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Επί της ουσίας, ζητάει από το λαό να συμβιβαστεί με τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες ότι αν εφαρμοστούν, δε θα χρειαστούν νέα.
Κι αυτό όταν το προσχέδιο του 3ου Μνημονίου κάνει ήδη αναφορές σε νέα αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές μέχρι το 2016, ενώ και στη συμφωνία του Γιούρογκρουπ γράφεται ξεκάθαρα ότι κάθε επόμενη δόση θα προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη σφαγή του λαού.
Κατά τα άλλα, ο Α. Σαμαράς ισχυρίζεται ότι «είναι βιώσιμη» η συμφωνία για την επαναγορά μέρους από το ελληνικό χρέος. Δηλώνει μάλιστα ότι «η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία» και πως «κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα».
Το θόρυβο βέβαια δεν τον δημιούργησαν «κάποιοι», αλλά ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, ο οποίος είπε ότι η συμμετοχή των Ταμείων στην επαναγορά χρέους είναι «εθελοντική», αλλά το κράτος έχει τον πρώτο λόγο στα Ταμεία και οι συντάξεις δεν πληρώνονται από τα αποθεματικά τους σε ομόλογα.

Έδειξε δηλαδή ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξαναβάλει τα Ταμεία στη λαιμητόμο της νέας αναδιάρθρωσης του χρέους και γι' αυτό το σκοπό επεξεργάζεται από τώρα την επιχειρηματολογία της.
Άλλωστε, ο διοικητής του ΙΚΑ έσπευσε πρώτος απ' όλους να δηλώσει τη διαθεσιμότητα του Ταμείου να συμμετάσχει στην επαναγορά, δίνοντας το στίγμα και για τα υπόλοιπα Ταμεία.
Σε άλλο σημείο, ο Α. Σαμαράς υποστηρίζει ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013 είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας και ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.
Η πραγματικότητα είναι ότι τα χρήματα από τις δόσεις των δανείων πηγαίνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στους δανειστές, στις τράπεζες και στα χρωστούμενα προς την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.
Επιπλέον, το κομμάτι που αφορά τη «ρευστότητα στην αγορά», δεν αφορά βέβαια τις λαϊκές ανάγκες, τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά την επιδότηση των καπιταλιστών να κάνουν επενδύσεις και ανάπτυξη στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων.
Ο Α. Σαμαράς συνεχίζει να εκβιάζει το λαό για να θωρακίσει τον ευρωμονόδρομο, λέγοντας ότι αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τα πράγματα θα ήταν «τρισχειρότερα με χειρότερα μνημόνια», ενώ συκοφαντεί συλλήβδην όσους αντιπαλεύουν τα βάρβαρα μέτρα, λέγοντας ότι «αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε».
Θέλοντας τέλος να ενισχύσει το δίπολο της διαχείρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι ντρέπεται «που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά» και χαρακτηρίζει «γελοία πράγματα» τα περί «μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog