..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ταμείο Υπαλλήλων ΑΤΕ: Οικονομικό πρόβλημα- Οδεύει προς κλείσιμο!!!!!

Κλείνει το ΤΥΠΑΤΕ, μετά από 75 χρόνια λειτουργίας


Το Σάββατο 8/12/12 έγινε η ΓΣ του ΤΥΠΑΤΕ. Σε αυτήν έγινε παρουσίαση των εξελίξεων σχετικά με το Ταμείο, από την 27/7/12 μέχρι σήμερα, και εκτέθηκε η σημερινή κατάσταση. Ιδιαίτερα αναλύθηκε το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Ταμείο από την Τράπεζα Πειραιώς, που δεν κατέβαλε έκτοτε εισφορές στο Ταμείο, παρότι το ΤΑΥΤΕΚΩ δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει περίθαλψη στους εργαζόμενους της πρώην ΑΤΕ, ενώ το προσωπικό συνέχιζε να έχει περίθαλψη από το ΤΥΠΑΤΕ. Παρουσιάστηκε ο δικαστικός αγώνας, στον οποίο βρίσκεται το Ταμείο, για να του αποδοθούν οι εισφορές των «δεδουλευμένων» μηνών και εφεξής, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Η Γ.Σ. ενέκρινε τις ενέργειες του ΔΣ και στηρίζει τον αγώνα κατά της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης με ψήφισμά της δήλωσε ότι επιθυμία όλων των εργαζομένων είναι να παραμείνουν ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΑΤΕ.
Ο πρόεδρος δήλωσε ότι το Ταμείο εξετάζει σενάρια διατήρησης του Ταμείου, για την περίπτωση που υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις. Η ΣΥΣΠ ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ να εξετάσει σενάριο, με το οποίο να ασφαλίζονται πλήρως οι συνταξιούχοι και με επικουρική ασφάλιση οι εν ενεργεία. Όλα τα σενάρια θα στηρίζονται σε πόρους των εργαζομένων και συνταξιούχων, χωρίς εργοδοτικές εισφορές. Η ΕΣΑΚ αντέτεινε  ότι αυτή τη στιγμή, που βρισκόμαστε σε φάση διεκδίκησης κατά της Πειραιώς για να καταβάλει τις εισφορές και να μας ασφαλίσει στο ΤΥΠΑΤΕ, δεν πρέπει να τίθενται τέτοια θέματα. Εξέφρασε την αντίθεσή της, επίσης, με το να υπάρχει ένα τύποις ταμείο, στην ουσία ασφαλιστήριο, που θα παρέχει ασφάλιση χωρίς εργοδοτικές εισφορές. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του δικαστικού αγώνα, πρότεινε, ότι προσωρινή λύση μπορεί να αποτελέσει ένα αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο σωματειακής μορφής (όχι επαγγελματικό ταμείο) σε επίπεδο κλάδου, που θα τον ενοποιεί και θα παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες υγείας. Με βάση την πρόταση της ΕΣΑΚ η ΓΣ πήρε την παρακάτω απόφαση:

1.Να κατατεθεί αίτημα για συζήτηση του θέματος της ασφάλισης των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕ στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, που συνεδριάζει την Τρίτη 11/12/12.
2.Να προωθηθεί άμεσα η δημιουργία Ενιαίου Ταμείου υγείας όλων των τραπεζοϋπαλλήλων (αυτοδιαχειριζόμενο σωματειακής μορφής) με βάση τις παροχές του ΤΥΠΕΤ.
3.Να συνεδριάσει άμεσα (την Τετάρτη) το ΔΣ του ΣΕΑΤΕ για να σχεδιάσει μορφές παρεμβάσεων – κινητοποιήσεων, για να ασκηθεί πίεση σε εργοδότη και κυβέρνηση.
4.Να αποφασίσει 24ωρη απεργία την ημέρα που θα εκδικάζονται τα προσωρινά μέτρα στο δικαστήριο (7/1/13).
5.Διεκδικούμε ο εργοδότης να καταβάλει άμεσα τις εισφορές στο Ταμείο.
6.Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση των εργαζομένων στο ΤΥΠΑΤΕ.
7.Δεν δεχόμαστε το κλείσιμο του Ταμείου, δεν δεχόμαστε την κατάργηση των δικαιωμάτων μας.
 ΕΣΑΚ ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog