..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

"ΠΑΝΑΓΙΑ" Νοσοκομείο Θεσ/νίκης. Το βάζει λουκέτο η συγκυβέρνηση!!!!



Για την αναστολή της διαδικασίας μεταφοράς των κλινικών του Νοσοκομείου «Παναγία» της Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», που αποφασίσθηκε αιφνιδιαστικά την προηγούμενη βδομάδα, δεσμεύθηκε χτες ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναστολή ανακοινώθηκε ώστε πριν την υλοποίηση της απόφασης να γίνει συνάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παναγία» με τον υπουργό Υγείας, η οποία προσδιορίσθηκε για την πρώτη βδομάδα του νέου έτους.
Η προσωρινή αναδίπλωση της ΔΥΠΕ ήρθε ως αποτέλεσμα της άμεσης αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παναγία» που ξεσηκώθηκαν ενάντια στη μεταφορά των κλινικών καθώς, όπως λένε, σηματοδοτεί το κλείσιμο του νοσοκομείου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και μαζικές απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι, και χτες, πραγματοποίησαν μαχητικές κινητοποιήσεις έξω από το Νοσοκομείο «Παναγία» εμποδίζοντας την είσοδο των συνεργείων που είχαν αναλάβει την αποσυναρμολόγηση και μεταφορά των μηχανημάτων των υπό μετακόμιση κλινικών, και την ίδια ώρα στη ΔΥΠΕ, στο κέντρο της πόλης.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν και πάλι μαζικά εργαζόμενοι άλλων κλάδων που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές.

1 σχόλιο:

  1. Το μένος τους ενάντια στο λαό δεν έχει όρια.
    ΚΑΙ η υγεία στο κρεββάτι του Προκρούστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog