..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ : Ετοιμάζονται για επέμβαση στη Συρία;;;;;;;;;;



Ανεβαίνουν και πάλι οι τόνοι με την Τουρκία ενώ συνεχίζονται σε σχετικά τεταμένο κλίμα οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις στην Ντόχα, όπου αντικαθεστωτικές οργανώσεις άρχισαν, από χτες, υπό ασφυκτικές ιμπεριαλιστικές πιέσεις, να εξετάζουν σενάρια περαιτέρω συντονισμού και συνεργασίας. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται για τους ιμπεριαλιστές βασική προϋπόθεση για την πορεία της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, ενώ απ' ό,τι φαίνεται και από την κινητικότητα στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας ετοιμάζεται και άμεσο στρατιωτικό χτύπημα. Ο Σύρος Πρόεδρος, πάντως, σε συνέντευξή του, προειδοποιεί ότι αν γίνει στρατιωτική επέμβαση με στόχο την ανατροπή του, «οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για την περιοχή» και ότι «θα λάβουν διαστάσεις ντόμινο από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό, το τελικό μέγεθος των οποίων κανείς δεν μπορεί να προβλέψει».
«Ετοιμη» δηλώνει και η Τουρκία
«Ετοιμη να απαντήσει» σε οποιαδήποτε πρόκληση «βίας και τρομοκρατίας» είναι η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της. Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί αιτήματος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν πύραυλοι «Πάτριοτ» στα τουρκο-συριακά σύνορα, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στους κόλπους της Συμμαχίας σχετική συζήτηση στο πλαίσιο της γενικότερης «αμυντικής» της πολιτικής.
Πιέσεις και αντιπαραθέσεις στην Ντόχα

Συνεχίστηκε, και χτες, στην πρωτεύουσα του Κατάρ η σύνοδος των Σύρων αντικαθεστωτικών, με το «Εθνικό Συριακό Συμβούλιο», του οποίου ραχοκοκαλιά είναι οι ισλαμιστές «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», να εκλέγει νέα ηγεσία και να συμμετέχει απρόθυμα σε συζητήσεις με άλλες οργανώσεις. Οι 400 αντιπρόσωποι του Συμβουλίου εξέλεξαν μια νέα ηγετική 41μελή επιτροπή, από την οποία θα προκύψει και η 11μελής διοίκηση χωρίς να γίνουν γνωστά ονόματα.
Στη σύνοδο με τις άλλες οργανώσεις, για την πραγματοποίηση της οποίας πίεσαν κυρίως οι ΗΠΑ, το Συμβούλιο αναμένεται να επαναλάβει ότι δε θα δεχθεί να παραγκωνιστεί μέσα από τη σύσταση μιας οργάνωσης - ομπρέλα. Ανοίγοντας τις εργασίες, ο πρωθυπουργός του Κατάραπηύθυνε έκκληση ενότητας, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών, θέτοντας ως επιχειρήματα ότι η ενότητα «είναι αυτό που περιμένει ο συριακός λαός και το κλειδί που θα ενισχύσει τη στήριξη από τις ξένες δυνάμεις». Εκκληση ενότητας απηύθυνε, μιλώντας στη σύνοδο, και ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ Αράμπι, λέγοντας ότι «οι μέρες του Ασαντ στην εξουσία είναι μετρημένες». Εντονα αντέδρασε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορώντας τον αλ Αράμπι ότι «συμμετέχει στο τρομοκρατικό σχέδιο καταστροφής της Συρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog