..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Α. Ρουπακιώτης : Και κλάμα η ........κυρία!!!!!!!!!!!



Καμιά ανησυχία στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη συνοχή του τρικομματικού σχήματος δεν προκαλούν οι δηλώσεις του Α. Ρουπακιώτη, με δεδομένη και αποδεδειγμένη στην πράξη τη βούληση των κυβερνητικών εταίρων να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, δηλαδή τη μέχρι τέλους εφαρμογή των μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό για χάρη του κεφαλαίου.
Αντίθετα, αξιοποιούνται από το πρωθυπουργικό επιτελείο προκειμένου να έρθουν πιο κοντά οι αποφάσεις για το καλύτερο «μοντάρισμα» του κυβερνητικού σχήματος, όπως αναμένεται να γίνει στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης σήκωσε κορόνες για τους εταίρους - δανειστές, λέγοντας ότι «πάτησαν στο λαιμό» τους δικηγόρους και ότι «απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα».

Πέρα από την εξόφθαλμη προσπάθεια του υπουργού να αποσείσει από πάνω του το μερίδιο της ευθύνης για την άγρια σφαγή του λαού, οι δηλώσεις του δεν διαφοροποιούνται επί της ουσίας από την κυβερνητική πολιτική.
«Δεν είμαι κατά του μνημονίου συνολικά αλλά μόνο κατά των διατάξεων που θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα (στον ΑΝΤ1) ο Α. Ρουπακιώτης και συμπλήρωσε προκλητικά ότι «τα μέτρα μού επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ». Επίσης προσπάθησε να δικαιολογήσει τις επιμέρους διαφωνίες του, επικαλούμενος το σαθρό και χρεοκοπημένο επιχείρημα του κόμματός του (ΔΗΜΑΡ) ότι τάχα μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα «από τα μέσα».
«Υπέγραψα κάτι που κάποιοι άλλοι έγραψαν. Προσπαθώ να αλλάξω τους όρους στη σύμβαση ανάγκης που δεχτήκαμε. Θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να την καλυτερέψουμε», ισχυρίστηκε προκλητικά. Σε άλλο σημείο είπε ότι «κατάπια την απρέπεια και ψήφισα ό,τι μου επιβλήθηκε» και έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τους ανέργους και «όσους έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα».
«Ο τραγέλαφος των παραπάνω δηλώσεων Ρουπακιώτη "δεν συμφωνώ αλλά υπογράφω και εφαρμόζω τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα" εκφράζει τον τραγέλαφο της "κυβερνώσας αριστεράς" που αποδέχεται την ΕΕ και τα μονοπώλια, αλλά ταυτόχρονα σκορπίζει αυταπάτες στο λαό ότι είναι δυνατό να ευημερεί σε αυτό το πλαίσιο. Ενώ λένε ότι συμμετέχουν στην κυβέρνηση για να εμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τελικά συμβάλλουν στη λήψη και στην εφαρμογή τους. Όποιος κι αν παίξει αυτό το ρόλο, είτε η ΔΗΜΑΡ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε οποιοσδήποτε άλλος, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog