..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΙΤΑΛΙΑ: Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες!!!!!!!!!

Ιταλοί σε «στριπτίζ» διαμαρτυρίας!


Αμεσα και αρνητικά αποτελέσματα θα έχει η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Χτες, ο πρόεδρος των ιταλικών περιφερειών Αντόνιο Σαΐτα ανακοίνωσε πως εξαιτίας των περικοπών των δημόσιων δαπανών στις περιφέρειες, συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, τα σχολεία θα αναγκαστούν να κλείσουν επειδή τα χρήματα δεν φτάνουν για τη θέρμανση των 5.179 σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι υποστήριξε πως είναι έτοιμος να δεχθεί τους περιφερειάρχες της χώρας για την ανεύρεση λύσης και να αποτραπούν «δραστικές αποφάσεις»...
Στο μεταξύ, και ο τομέας της Υγείας πλήττεται από τις περικοπές. Οπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση «RAI», μέχρι το τέλος του χρόνου κινδυνεύουν να χαθούν 10.000 θέσεις εργασίας γιατρών με σύμβαση ορισμένου χρόνου, εκ των οποίων σχεδόν 4.000 στην περιφέρεια της Ρώμης. Παρόμοια κατάσταση εμφανίζεται και στις περιφέρειες της Νάπολης και της Σικελίας. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι έχει επίσης εγκρίνει μεγάλες περικοπές στις κλίνες των δημόσιων νοσοκομείων, όπου η αναλογία θα μειωθεί από 4,7 σε 3,7 ανά 1.000 κατοίκους, δηλαδή συνολικά κατά 20.000 κλίνες.
Τέλος, την... πρόβλεψη πως η ανεργία στη χώρα θα φτάσει τα 3 εκατομμύρια το 2013 έκανε ο Λουίτζι Αντζελέτι, γραμματέας του συνδικάτου «Uil», παρά το γεγονός, όπως είπε, πως η ΕΕ τοποθετεί χρονικά τον αριθμό αυτό στο 2014. Ο Αντζελέτι, συνεχίζοντας τη συμβιβασμένη στάση της ηγεσίας του συνδικάτου, αρκέστηκε να υποστηρίξει πως «οι περικοπές θα έπρεπε να ήταν "χειρουργικές" και περιορισμένες, για να μπορέσει να ενισχυθεί η λειτουργικότητα της δημόσιας διοίκησης. Τώρα, το δημόσιο χρέος δεν πρόκειται να μειωθεί. Από τη στιγμή που δεν παράγουμε πλούτο, είναι σαφές ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog