..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Δημαγωγία και αυταπάτες!!!!!!!!!!!!!



Αμεση απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα, ζητά η ΔΗΜ.ΑΡ, καλλιεργώντας αυταπάτες, ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Η ΔΗΜ.ΑΡ επικαλείται το «τεράστιο βάρος», που και η ίδια ως μέλος της συγκυβέρνησης φορτώνει στο λαό με τα βάρβαρα μέτρα, και συνεχίζει την επιχείρηση εξαπάτησης, λέγοντας ότι απαιτείται «μια συμφωνημένη ρεαλιστική προοπτική εξόδου, σταθεροποίησης και ανάκαμψης» και «συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, με καταβολή των προβλεπόμενων δόσεων, χωρίς αναβολή ή τμηματική καταβολή».
Με στόχο την ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου ζητά «ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας». Η ανάπτυξη αυτή βέβαια θα τροφοδοτηθεί από τους μισθούς πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Η ΔΗΜ.ΑΡ αναφέρει ακόμα ότι, « Η επιβεβαίωση ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο συνιστά όρο για να θεωρηθεί η χώρα επενδυτικός προορισμός» και ζητά «πλαίσιο για δραστική μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους που να πείθει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ». Όλα αυτά βέβαια συνοδεύονται με νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφερόμενη στη συζήτηση για το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, θεωρεί «ότι παραμένει εγκλωβισμένη σε εθνικούς «εγωισμούς»...» αποκρύπτοντας την ουσία των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Επιρρίπτει ευθύνες στις «συντηρητικές κυβερνήσεις που πλειοψηφούν στα Ευρωπαϊκά όργανα» και «δεν διαθέτουν ούτε συνολικό σχέδιο ούτε όραμα για την αντιμετώπιση μιας ευρωπαϊκής κρίσης».
Ζητά ακόμα «γενναία αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού» και δηλώνει ότι «μόνο η οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης συνιστά δρόμο θετικής προοπτικής για όλα τα κράτη μέλη», αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα για τον χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog