Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Δημοκρατία με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και "Χρυσή Αυγή"?????????

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟ: Κοιμούνται στη Βουλή ενώ συζητάνε για μνημόνια!


Η ιστορική εμπειρία έχει επανειλημμένα δείξει  ότι σε περιόδους κρίσης του συστήματος, η άρχουσα τάξη περιορίζει, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο τις όποιες δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού. Αυτό είναι “αναπόφευκτο” καθώς η υπέρβαση της κρίσης σε όφελος των οικονομικά ισχυρών σημαίνει αφόρητα οικονομικά-κοινωνικά βάρη στο λαό. Για να καταφέρουν οι επικυρίαρχοι να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική θα πρέπει με κάθε τρόπο να κάμψουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Άρα, “μοιραία” πρέπει να περιορίσει τις όποιες λαϊκές ελευθερίες. Κάποτε, φτάνει στο σημείο να καταργεί ολοκληρωτικά την κοινοβουλευτική δημοκρατία, επιβάλλοντας χούντες. Οι σύγχρονες εξελίξεις στη χώρα μας επιβεβαιώνουν πλήρως την ιστορική εμπειρία. 
ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ: Έχουν ταμπουρώσει τη Βουλή! - Φωτογραφία 2

Από το ξέσπασμα της κρίσης οι κατακτήσεις του λαού μας στον τομέα των λαϊκών ελευθεριών πλήττονται ολοένα και πιο συστηματικά. Η χρήση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, στο φόντο της κρίσης και της ανεργίας, υπονομεύει στην πράξη τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία. Η ελεύθερη διάδοση των ιδεών και απόψεων γνώριζε και παλαιότερα περιορισμούς, σήμερα, πληθαίνουν τα φαινόμενα απαγόρευσης της διάδοσης των ιδεών και βέβαια, όχι γενικά των ιδεών αλλά εκείνων που καλούν σε αντίσταση και που αντιμάχονται τις κυρίαρχες επιλογές της άρχουσας τάξης. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η φασιστική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής. Συμπληρωματικά προς τους μηχανισμούς καταστολής των λαϊκών αγώνων δρουν οι φασιστικές συμμορίες που δέρνουν, μαχαιρώνουν, δολοφονούν, απειλούν: μετανάστες, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, διαδηλωτές, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κλπ.

Η Βουλή, με ευθύνη των κυβερνήσεων, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία – εξπρές έκδοσης νόμων και αποφάσεων σύμφωνων με τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο αλλά γνωρίζει μια ιδιαίτερη ένταση και ίσως μια ποιοτική αναβάθμιση. Ήδη πριν την κρίση το 80% σχεδόν των νόμων αφορούσε επιλογές και αποφάσεις της ΕΕ. Κατά το τρέχον διάστημα οι τρικομματικοί συγκυβερνώντες έχουν επιβάλει ήδη μια ντουζίνα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καταργώντας στην πράξη τον πολυδιαφημισμένο ρόλο της Βουλής.Με τέτοιες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κινήθηκαν σε μια σειρά θέματα: Από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέχρι τη στελέχωση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και από την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις δημόσιες επιχειρήσεις μέχρι τη λειτουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες!Αυτή είναι η δημοκρατία τους.Τόσο «δημοκρατική» είναι η δημοκρατία τους, όσο πιο αντιδραστικά και αντιλαϊκά είναι αυτά που προωθούν. 
kammenos_46

Για παράδειγμα μόλις πριν μια βδομάδα, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, αρμόδιος υφυπουργός τάχθηκε υπέρ της κατάργησης ακόμα και του άρθρου 60 του Συντάγματος που αφορά στην ψήφο των βουλευτών κατά συνείδηση. Η δημοκρατία τους είναι οικοδομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους πολιτικούς δυνάστες του λαού όλες τις δυνατές ελευθερίες και όλες τις αντίστοιχες σχετικές θεσμικές πρόνοιες, αλλά μόνο για την καταδυνάστευση του λαού. Και είναι προφανές: στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατίας, η ελευθερία του λαού να κατακτήσει την πραγματική λαϊκή κυριαρχία, δεν πρόκειται να του παραχωρηθεί με καμία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ο αγώνας για δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στην κοινωνική αδικία και στην εκμετάλλευση είναι βέβαια διαλεκτικά δεμένος με τον αγώνα για τις λαϊκές ελευθερίες. Ο λαός γενικότερα, για να μπορέσει να αντιπαλέψει τον ορυμαγδό των μέτρων και στην πορεία να τα ανατρέψει και να χαράξει μια άλλη πορεία, έχει ανάγκη να υπερασπίσει τις δημοκρατικές του ελευθερίες: το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση, στην όσο το δυνατό πιο ελεύθερη διάδοση των απόψεών του, τελικά το δικαίωμά του να αποφασίσει μόνος, χωρίς τις παρεμβάσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ ή όποιου άλλου ιμπεριαλιστικού παράγοντα, για το μέλλον του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου