..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Δολοφονούν τους Έλληνες



Με την έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων σήμερα από το υπουργείο Εργασίας για το Ν. 4093/2012 η κυβέρνηση επισφραγίζει και θέτει σε εφαρμογή τις βάναυσες ανατροπές του 3ου μνημονίου που ρημάζουν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Με τις εγκυκλίους για το ασφαλιστικό καθορίζονται τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους σχεδόν τους ασφαλισμένους, μειώνονται δραματικά οι συντάξεις, αυξάνονται οι εισφορές και περικόπτονται τα εφάπαξ.
Δραστικές περικοπές στις συντάξεις
Καταργείται σε όλα τα ταμεία το υπόλοιπο της 13ης και 14η κύριας σύνταξης. Αντίστοιχα καταργούνται και για τις επικουρικές.
Περικόπτονται εκ νέου δραστικά οι συντάξεις που αποδίδονται σε ποσοστό από 5% έως 20%. Η μείωση επιβάλλεται στο άθροισμα κύριας, επικουρικής ή άλλης σύνταξης και στα ποσά που απομένουν μετά τις περικοπές των προηγούμενων ετών.

Αυξάνονται οι εισφορές για τους «παλιούς» ασφαλισμένους (πριν το 1993) καθώς καταργείται το πλαφόν στον ασφαλιστέο μισθό. Τα εφάπαξ περικόπτονται από 3% έως και 80% με αναδρομική ισχύ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από την 1.8.2010 και μετά και δεν έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης.
Στον αντίποδα όλων αυτών, οι εργοδότες απαλλάσσονται από τις εισφορές τους προς τον ΟΕΚ και ΟΕΕ με κέρδος για τις επιχειρήσεις τους 250 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Καθιερώνεται διπλάσια -σε σχέση μέχρι τώρα- εισφορά υγείας για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Από την 1.1.2013 η εισφορά για υγειονομική περίθαλψη θα ανέρχεται σε 25,87 ευρώ το μήνα, έναντι 14,65 ευρώ που είναι σήμερα. Οι εισφορές για υγειονομική περίθαλψη που δεν έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι 31.12.2012, ξανά υπολογίζονται με ποσοστό 2,50% επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία έχει καταταγεί ο ασφαλισμένος, στο ύψος όμως του ποσού που ισχύει κατά το χρόνο εξόφλησής τους.
Εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ την 1.12.2012 οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος του Κλάδου Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ- ΜΜΕ). Επίσης υπάγονται στις παροχές του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι των κλάδων ασθένειας του ΕΤΑΑ, ΤΑΠ- ΕΤΒΑ, ΤΑΠ- ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ από 12.11.2012.

Σμπαράλια το ωράριο και η ζωή των εργαζομένων
Η ερμηνευτική εγκύκλιος για τα εργασιακά θέτει σε εφαρμογή τη μείωση των κατώτερων μισθών στα 586 ευρώ μικτά και καταργεί ουσιαστικά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ο χρόνος προϋπηρεσίας (οι τριετίες της ΕΓΣΣΕ) «παγώνει» επ' αόριστο στα επίπεδα του περασμένου Φλεβάρη.
Καταργείται το επίδομα γάμου. Η κατάργηση του επιδόματος επί της ουσίας έχει γενική ισχύ για όλες τις συμβάσεις που έχουν λήξει ή θα λήξουν το επόμενο διάστημα.

Μειώνεται δραστικά η αποζημίωση λόγω απόλυσης και διευκολύνονται οι εργοδότες να ξεφορτώνονται εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.
Με τις διατάξεις για το χρόνο εργασίας, χτυπιέται το 8ωρο, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, η πενθήμερη εργασία μπορεί να μετατρέπεται σε 6ημερη (κατάργηση ρεπό) και ο χρόνος των 40 ωρών να διαμοιράζεται στις 6 ημέρες.
Επιτρέπεται το διακεκομμένο ωράριο ακόμα και στα καταστήματα με συνεχή ωράριο λειτουργίας και έτσι η εργάσιμη ημέρα θα ξεπερνά τις 11 ώρες.
Διευκολύνεται και γίνεται πιο φθηνή η υπερωριακή εργασία, ενώ η καλοκαιρινή άδεια μπορεί να «σπάει» και να αποδίδεται σε όποια περίοδο βολεύει την επιχείρηση.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog