..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο σεβασμός των ΜΜΕ στην απεργία!!!!!!!!!!!!!!!



Πήγε να το παίξει «έξυπνος» ο ΣΚΑΪ. Και να φανεί ότι σεβάστηκε την απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αλλά και τη δουλίτσα του να κάνει, μην τυχόν και μείνουν οι εργάτες - παραμονές της χτεσινής γενικής απεργίας - χωρίς ψέματα και εκβιαστικά διλήμματα..!
Ετσι, φρόντισε από τα ξημερώματα της Τετάρτης (κι ενώ είχε ξεκινήσει η απεργία στα ΜΜΕ) να ανεβάζει εκπομπές - «κονσέρβα», ώστε να περνά το ίδιο ακριβώς μήνυμα που θα πέρναγε και αν εξέπεμπαν κανονικά σήμα οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα: Να αθωώνει την κυβέρνηση, να ανακαλύπτει «θρίλερ» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, «αντιδράσεις» από τα αστικά κόμματα στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ ή των Γερμανών κ.λπ. Γι' αυτό και χρησιμοποίησε το υλικό με το οποίο την περασμένη Τρίτη, τα περισσότερα κανάλια προσάρμοσαν το πρόγραμμά τους με συνεχή ροή και συνδέσεις με το Μαξίμου ή τα υπουργεία όπου γίνονταν οι συναντήσεις, με όλους τους... απαραίτητους δραματικούς τόνους και την αγωνία για το αν θα ευοδωθεί η... αντίσταση στην κακιά τρόικα.

Ο ΣΚΑΪ φρόντισε να κάνει το καθήκον του απέναντι στην τάξη που εκπροσωπεί. Φρόντισε ώστε, λίγες ώρες πριν αρχίσει η σκληρή απεργιακή μάχη στους τόπους δουλειάς, να αναπαράγει την άθλια προπαγάνδα της πλουτοκρατίας για να εγκλωβίζεται ο λαός σε επιλογές «διαχείρισης» της βαρβαρότητας και να μη βλέπει την αναγκαιότητα της ανατροπής της.
Ενα είναι σίγουρο: Η αφοσίωση με την οποία τα αστικά ΜΜΕ επιτελούν την αποστολή τους βεβαιώνει τον ταξικό χαρακτήρα της ενημέρωσης.
Αφού δεν μπορούσαν να κρύψουν τη μαζικότητα των χτεσινών διαδηλώσεων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, φρόντισαν να συκοφαντήσουν αλλιώς τις εργατικές κινητοποιήσεις. Ο λόγος για τα αστικά ΜΜΕ. Ορισμένα από τα οποία, σχολιάζοντας χτες τις απεργιακές πορείες, μίλησαν για χιλιάδες και χιλιάδες που διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ.

 Κι επειδή η εικόνα χιλιάδων διαδηλωτών να αντιστέκονται μαζί με το ΠΑΜΕ στην αντιλαϊκή λαίλαπα είναι επικίνδυνη για την πλουτοκρατία, ξεκίνησαν μετά άλλο «τροπάρι»: Αυτό της συζήτησης για την «αναποτελεσματικότητα» των αγώνων. Το συμπέρασμα (που ήθελαν να βγάλει ο κόσμος); Εντάξει παιδιά, αγωνίζεστε, αλλά και τι νομίζετε ότι θα βγει..; Αυτή είναι η «αντικειμενική» τους ενημέρωση: Αμα δεν κατορθώσουν να εξαφανίσουν μια μαζική κινητοποίηση, εξαφανίζουν την τεράστια δυναμική και σημασία της. Δηλαδή, τις εξαφανίζουν πάση θυσία. Στην προκειμένη περίπτωση, τις εξαφανίζουν μέσα από την... προβολή τους με τρόπο που καλλιεργεί ηττοπάθεια, συμβιβασμό, απογοήτευση.
 Οσο τα ΜΜΕ βρίσκονται στην ιδιοκτησία της πλουτοκρατίας, η ενημέρωση θα κόβεται και θα ράβεται στις δικές της ανάγκες. Στην υπηρεσία των εργαζομένων θα τεθούν τα ΜΜΕ όταν στην εξουσία βρεθεί η δική τους τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog