..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ........ΕΛΛΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!



Με τη διαδικασία του επείγοντος προωθεί η κυβέρνηση την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αφού χτες έφερε για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΔΙΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και άλλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας.
Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο εξέφρασε ο εισηγητής του Χρ. Κατσιώτης καταγγέλλοντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι μια ταξική πολιτική με την οποία παραχωρούνται νέα πεδία δράσης στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία του.
Ταυτόχρονα, τόνισε η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων φέρνει εξαθλίωση στους εργαζόμενους ενώ νομοτελειακά οδηγεί σε απαξίωση των δημόσιων υποδομών, αφού η αξιοποίησή τους από τους ιδιώτες θα γίνεται με γνώμονα απλώς και μόνο το καπιταλιστικό κέρδος.
Η εμπειρία, είπε, έχει δείξει ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις συρρικνώνονται οι θέσεις εργασίας και χτυπιούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα, ενώ εκτινάσσονται οι τιμές σε βασικά αγαθά όπως το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, η ενέργεια, οι μεταφορές κ.ά.
Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Μελίτης Φλώρινας

Ο Χρ. Κατσιώτης δήλωσε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την ύπαρξη αποκλειστικά δημόσιων κρατικών φορέων που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα λειτουργούν προς όφελος του λαού με έναν κεντρικό σχεδιασμό.
O υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας υπερασπιζόμενος το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ισχυρίστηκε ότι σε περιόδους ύφεσης οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναγκαίες προκειμένου να γίνουν επενδύσεις και είπε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι προαπαιτούμενο για να επιταχυνθεί η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.
Σχετικά με την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει μια θετική δήλωση προκειμένου να παροτρυνθεί το Γιούρογκρουπ να εγκρίνει τη δόση του δανείου. Πρέπει, είπε, να βιαστούμε για να εκταμιευτεί η δόση, γιατί εάν μπει η Ισπανία στο μηχανισμό στήριξης τότε θα μειωθούν τα διαθέσιμα κεφάλαια από την ΕΕ. Κατά τον υπουργό, χωρίς τη δόση του δανείου «η ελληνική οικονομία θα πεθάνει από ασφυξία»...
Οπως τόνισε ο υπουργός για να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος της χώρας πρέπει από το 2014 να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5% ενώ δεν απέκλεισε τη λήψη και άλλων μέτρων αναφέροντας ότι «αν όλα πάνε καλά δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα».
Πρόσθετα κίνητρα για τα «φιλέτα»
Τις εταιρείες - φιλέτα, οι οποίες περιλαμβάνονται στο «δεύτερο κύμα» των ιδιωτικοποιήσεων, «υπενθυμίζει» στα μονοπώλια η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), του νομικού εκτρώματος στο οποίο έχουν περάσει και εμφανίζουν τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Πρόσθετο κίνητρο στους «επενδυτές» είναι η κατάργηση και διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, συλλογικών συμβάσεων, κατώτατου μισθού, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε όφελος της μεγαλοεργοδοσίας, το ελεύθερο στις μαζικές και τζάμπα απολύσεις εργαζομένων, ολόκληρη η γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής, με την οποία ελπίζουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μονοπωλίων. Στους επόμενους μήνες σειρά για ιδιωτικοποίηση παίρνουν τα ποσοστά που έχουν απομείνει στο κράτος στις εταιρείες ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, «Λάρκο», «Αερολιμένας Αθηνών», Εγνατία Οδός. Πρόκειται για βασικούς και συγκεντρωμένους κλάδους της παραγωγής και της οικονομίας, σε τομείς όπως οι ενέργεια, ύδρευση - αποχέτευση, λιμενικές υποδομές και οδικά δίκτυα, τα οποία ορέγονται ντόπια και ξένα μονοπώλια. Εκτός διαδικασιών μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για εκχώρηση - συγχώνευση σε τραπεζικό όμιλο ετοιμάζουν και τοΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο, αφού προηγουμένως το σπάσουν σε κερδοφόρο και «ζημιογόνο» κομμάτι, κατά τα πρότυπα δηλαδή της Αγροτικής Τράπεζας.
Παρατείνονται, με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, οι προθεσμίες για τον διαγωνισμό πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ

Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη έξι «διαγωνιστικές διαδικασίες» για την εκχώρηση του ΟΠΑΠ, του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού μαζί με την παραλιακή ζώνη, η πώληση των Κρατικών Λαχείων, της ΔΕΠΑ, ποσοστού της ΔΕΣΦΑ, επίσης οι περιοχές - φιλέτα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και στην Αφάντου Ρόδου. Πρόσφατα (εκτός διαδικασιών ΤΑΙΠΕΔ) ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας.
Με απόλυτα δεδομένη την παραπέρα όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, στο πλαίσιο και της βίαιης διεργασίας για την εσωτερική υποτίμηση, όλες οι προηγούμενες εκτιμήσεις των κυβερνήσεων όσο και των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών ως προς τους ποσοτικούς - εισπρακτικούς στόχους των ιδιωτικοποιήσεων αποδείχτηκαν ολότελα ξεκομμένες από την πραγματικότητα. Σήμερα δεν έχουν να εμφανίσουν ούτε καν ποσοτικό στόχο παρά κάποιες γενικόλογες εκτιμήσεις για ποσά συνολικού ύψους 14 με 15 δισ. ευρώ στο μέτρο και στο βαθμό που το επιτρέψουν οι «συνθήκες στις αγορές». Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των ποσών μέχρι και την τελευταία δεκάρα θα πάει στην εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους. Ο απόλυτος εμπαιγμός είναι και οι τωρινές... «εκτιμήσεις» του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τις οποίες οι ιδιωτικοποιήσεις θα δημιουργήσουν 50.000 θέσεις εργασίας, νέες «επενδύσεις» ύψους 60 δισ. ευρώ και φορολογικά έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ το χρόνο...
Σε ανίχνευση εδάφους και διαθέσεων φαίνεται να προχωρούν οι Γερμανοί βιομήχανοι. Στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου τους και υπεύθυνος για τις «σχέσεις με την Ελλάδα» αξίωσε τη δημιουργία «ειδικών οικονομικών ζωνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog