..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : Μείωση του ελλείμματος, αύξηση της φτώχειας!!!!!!!!



Το ταμειακό έλλειμμα της χώρας μειώθηκε και πήγε από τα 19 δισ. στα 6,5 δισ. Το πρωτογενές έλλειμμα πάλι έφτασε από τα 3,5 δισ. στο μισό δισεκατομμύριο.
Αφήστε που οι δαπάνες του προϋπολογισμού έφτασαν στα 40 από 53 δισ. Πέσανε, βέβαια, λίγο οι εισπράξεις από φόρους αλλά ...όχι και τόσο πολύ (ας είναι καλά τα «χαράτσια» και οι «έκτακτες εισφορές»).
Χαρές στο υπουργείο Οικονομίας, ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου και χαμόγελα αισιοδοξίας από την Κριστίν Λαγκάρντ και όλους τους παρόμοιους. Η χώρα λένε ...πάει καλά.

Μόνο οι κάτοικοι της χώρας έχουν αντίρρηση για το θέμα μια και το δικό τους «έλλειμμα» όχι απλά δε μειώθηκε, αλλά πολλαπλασιάστηκε. Κι αν η χώρα «πάει καλά», όταν ο λαός της φτωχαίνει, απολύεται, υποφέρει και καταστρέφεται τότε αυτοί που το λένε προφανώς ...εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου.
Οσο για το επιχείρημα που λέει ότι ταλαιπωρούμαστε τώρα, πλην όμως χτίζουμε στέρεες βάσεις για το μέλλον κι έχουμε το βλέμμα στο αύριο μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.
Ο,τι γίνεται έχει μόνο ένα στόχο, να διασώσει ΣΗΜΕΡΑ τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να πληρώσει ο λαός την κρίση που περνάνε τώρα και να συνεχίσει να πληρώνει και αύριο. Γιατί τα μέτρα που παίρνουν μόνο προσωρινά δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog