..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Γενικευμένη εκποίηση και παραμονή στον....... ευρωκαιάδα!!!!!!!



Με εντολή Σαμαρά επιταχύνονται και οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και το πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία. «Πρέπει να προωθήσουμε ιδιωτικοποιήσεις που θα ενισχύουν την ελληνική οικονομία, γιατί θα προσελκύσουν "ηγέτες" απ' όλο τον κόσμο στους αντίστοιχους επιχειρηματικούς κλάδους. Χωρίς τις επενδύσεις δεν έχουμε ανάπτυξη και χωρίς ανάπτυξη δεν έχουμε νέες θέσεις εργασίας», τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός, αποκρύπτοντας ότι πρόκειται για ανάπτυξη - εφιάλτη για το λαό και με τους εργαζόμενους να έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους δούλους των μονοπωλιακών ομίλων.
Η επιτάχυνση στην υλοποίηση του σχεδίου εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας συνοδεύεται με κλιμάκωση της προπαγανδιστικής επιχείρησης χειραγώγησης και τρομοκράτησης του λαού. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος από τη μια επιχειρεί να νομιμοποιήσει τα μέτρα επικαλούμενος την παραμονή στο ευρώ και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ από την άλλη επισείει τον μπαμπούλα της «πολιτικής αποσταθεροποίησης»και θέτει φαιδρά διλήμματα, του τύπου «μέτρα ή χάος».
«Η εναλλακτική επιλογή θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ελλάδας» (!), δήλωσε ανερυθρίαστα σε συνέντευξη στους «Νιου Γιορκ Τάιμς». Δικαιολογώντας τα μέτρα επικαλείται το αποτέλεσμα των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι «η σαφής εντολή του λαού που λάβαμε ήταν η παραμονή στο ευρώ, η παραμονή στην Ευρωζώνη και αυτή την εντολή τηρούμε». Από την άλλη, όμως, αποφαίνεται ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog