..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Τα παπαγαλάκια : Όταν μαλώνουν τα βουβάλια!!!!!!!!!!!!



Σύναξις αναλυτών χτες το απόγευμα στη ΝΕΤ, σε ζωντανή σύνδεση με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ω, του θαύματος, αναγνώρισαν πως μαλώνουν τα βουβάλια. Εις εξ αυτών, μάλιστα, με πίκρα ξεστόμισε και το βλάσφημο: «Δικαιώθηκε το ΚΚΕ». Ετερος επιχείρησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας «αφού παλεύουν τα βουβάλια, υπάρχει ελπίδα να τη γλιτώσουν τα βατράχια».
Τι ήταν να αποκαλέσει ο γαλλικός «Μοντ» ιμπεριαλίστρια την Μέρκελ... Πήραν σκυτάλη οι αναλυτές στη ΝΕΤ για να εμφανίσουν εαυτούς δικαιωμένους στην εκτίμηση ότι ο εχθρός είναι η Μέρκελ.
Κρατάμε στην άκρη την «ξύλινη» γλώσσα του καθωσπρέπει «Μοντ» (άκου εκεί να χαρακτηρίσει «ιμπεριαλίστρια» μια ηγέτιδα της ΕΕ, πάει χάλασε ο κόσμος, καθώς είναι βαριές, φαίνεται, οι ιδεολογικές επιρροές των κομμουνιστών).
Σημειώνουμε, παράλληλα, την υποκρισία όλων αυτών που κάνουν γαργάρα τον ανταγωνισμό μεταξύ ιμπεριαλιστών και πάνε να φέρουν το λαϊκό κίνημα σε θέση να επιλέγει ιμπεριαλιστή.
Καμιά τέτοια επιλογή.
Η εργατική τάξη πρέπει να ετοιμάζεται όχι γενικώς και αορίστως για τα χειρότερα. Αλλά συγκεκριμένα για τις επιπτώσεις από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Και με μια τέτοια ετοιμότητα να είναι απόλυτη τόσο η διακήρυξη όσο και οι αναγκαίες πράξεις: Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές.
Ο δρόμος γι' αυτό έχει ήδη χαραχτεί από το ταξικό εργατικό κίνημα.
Απέναντι σ' όσους ακόμα ισχυρίζονται ότι αρκεί η αλλαγή μιας κυβέρνησης για να πάρει ανάσα ο λαός, τα πραγματικά δεδομένα βεβαιώνουν ότι όχι μόνο δε θα πάρουν ανάσα τα λαϊκά στρώματα, αντίθετα θα βουλιάξουν πιο βαθιά περιμένοντας τον επόμενο διαχειριστή να τους δώσει ανάσα.
Οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές κάνουν καθαρό ότι ο ταξικός πόλεμος είναι γενικευμένος. Οτι για να πάρει ανάσα το κεφάλαιο πρέπει να τσακιστεί η εργατική τάξη σε κάθε χώρα.

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ ως ιμπεριαλιστικός οργανισμός επιδιώκει να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος καταστροφής κεφαλαίου η ΕΕ και η Ευρωζώνη οδηγεί ορισμένους σε πανηγυρισμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη το επικροτεί ως απόδειξη ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να περιορίσουν τη Γερμανία. Επιδιώκει έτσι να χτίσει συμμαχία μέσα από την επιλογή ιμπεριαλιστή.
Για τους εργαζόμενους κάθε εμπλοκή στην επιλογή ιμπεριαλιστή είναι θανάσιμη.
Ο μόνος δρόμος για το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι αυτός που οδηγεί σε αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για να περάσει η οικονομία στα χέρια του λαού με κοινωνικοποίηση επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog