..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Νέα ήθη, νέες απαράδεκτες..... πρακτικές!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΝΕΑ ΗΘΗ, ΝΕΕΣ – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !
18-10-2012
 
Επιστολή από τη Μεσσηνία…
Με απόφαση της συνέλευσης καταστήματος μας συμμετείχαμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία που είχαν προκήρυξη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΟΤΟΕ στις 18/10/2012.
Όμως, η Πειραιώς, ο νέος μας εργοδότης, δεν ακολουθεί τις διαδικασίες που ξέραμε μέχρι σήμερα, γιατί  εκτός από την καταχώρηση των απουσιών στο ΣΔΑΔ, θα έπρεπε να ενημερώσουμε τηλεφωνικά τον αντίστοιχο περιφερειακό της Τράπεζας.
Με δεδομένο ότι η συμμετοχή μας στην απεργία ήταν καθολική (και οι 5 συνάδελφοι απεργούσαμε), κλείσαμε το κατάστημα και γράψαμε απεργία.
Μετά δεχτήκαμε τηλέφωνο από τον περιφερειακό  που ζητούσε εξηγήσεις για πιο λόγο έκλεισε το κατάστημα, λες και δεν ήξερε ότι σήμερα είχαμε γενική απεργία και  μας ανακοίνωσε ότι στην Πειραιώς δεν υπάρχουν κλειστά καταστή-ματα.
Μας είπε να ανοίξουμε το κατάστημα και ότι θα έβρισκε αυτός προσωπικό να δουλέψει. Τα κλειδιά του καταστήματος ήταν διαθέσιμα, αλλά   με ποια μέτρα ασφαλείας, με ποιους κωδικούς και με τι χρήματα  θα δούλευε το κατά-στημα τη μέρα της απεργίας.  Τη λύση την βρήκε η Πειραιώς μεταφέροντας  δύο (2) άτομα από άλλο κατάστημα, οι οποίοι από τις 12.30πμ έως 2.10μμ παρέμειναν στο κατάστημα  χωρίς να κάνουν συναλλαγές.
Ο περιφερειακός της Πειραιώς, πληροφορηθήκαμε ότι ζήτησε από τους Δ/ντές των Καταστημάτων  να δώσουν τα ονόματα των απεργών.
Στην σημερινή απεργία εκτός από τους δημοσίους κα ιδιωτικούς υπαλλήλους , συμμετείχε ο εμπορικός σύλλογος της πόλης μας όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και η αγορά είχε νεκρώσει.
Έγινε συμβολική κατάληψη από απεργούς στην Τράπεζα της Ελλάδος . Την ώρα των κινητοποιήσεων όλα τα καταστήματα των τραπεζών κατέβασαν ρολά.  Εμείς συνεχίσαμε τους  αγώνες που δώσαμε όλοι μαζί το 10ήμερο των κινητοποιήσεων στην ΑΤΕ.  Η Μεσσηνία είχε το προβάδισμα, τώρα στην Πειραιώς πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι. Η τρομοκρατία και φόβος  δεν μας αγγίζουν.

πηγη: ΣΕΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog