..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΕ : Κινητοποιείται για να γίνει .....διάλογος!!!!!!!!

Κινητοποιήσεις υποτίθεται ότι ανήγγειλε χτες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά την ίδια στιγμή με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, σπεύδει να εμφανιστεί ως ο θεσμικός συνομιλητής της κυβέρνησης, και να ζητήσει «να ενεργοποιηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση ο θεσμοθετημένος κοινωνικός διάλογος σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο». Εγκαλεί δηλαδή την κυβέρνηση όχι κυρίως για τα αντεργατικά μέτρα, αλλά γιατί αδιαφορεί για τις θέσεις της ΓΣΕΕ. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να συσκοτίσει το βαρύ ταξικό χαρακτήρα των μέτρων, ότι πρόκειται δηλαδή για συνειδητές αποφάσεις που ικανοποιούν τις αντικειμενικές ανάγκες του κεφαλαίου σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, εκφράζει «την προσδοκία» ότι «όχι μόνο δεν θα συνεχισθούν αλλά και θα αποκατασταθούν έμπρακτα τα ολέθρια λάθη και επιλογές πολιτικών...».

Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζει την επίθεση της κυβέρνησης ως «λάθος» που μπορεί να διορθωθεί και που μάλιστα η ΓΣΕΕ προσδοκά σε αυτή τη διόρθωση. Γι' αυτό και ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να εκθέσει τις απόψεις της ελπίζοντας προφανώς ότι θα μεταπείσει την κυβέρνηση! Πρόκειται για κίνηση συνειδητής εξαπάτησης των εργαζομένων και υπονόμευσης των αγώνων τους, αφού η λαίλαπα που έχει εξαπολυθεί εμφανίζεται από τη ΓΣΕΕ, ως λάθος που μπορεί με τα κατάλληλα επιχειρήματα να αποτραπεί, μεταπείθοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.
Ταυτόχρονα, αποθεώνεται ο «Κοινωνικός Διάλογος» ο οποίος κάθε φορά που έγινε ήταν για να καμφθούν οι αντιδράσεις να παροπλιστεί το κίνημα και να εφαρμοστούν τελικά τα αντεργατικά μέτρα. Αλλωστε, ένας τέτοιος «διάλογος» ήδη γίνεται, και χτες η ΓΣΕΕ όπως και οι εργοδοτικοί φορείς έστειλαν τους αντιπροσώπους τους στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου που έγινε στο υπουργείο Εργασίας.

 Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου, η επόμενη συνάντηση θα γίνει με βάση συγκεκριμένο κείμενο νομοθετικών ρυθμίσεων που θα προωθηθεί προς ψήφιση. Σημειώνεται ότι αντικείμενο και αυτού του διαλόγου, πέρα από τα ζητήματα της αδήλωτης εργασίας και τα προγράμματα των νέων ανέργων που μπαίνουν μόνο για «ξεκάρφωμα», εστιάζεται στη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» και στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου με το οποίο θα υπονομεύεται η ΕΓΣΣΕ και ο κατώτερος μισθός θα καθορίζεται από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog