..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Νάτος . Νάτος ο........... Ευρωσαλιάρης πρωθυπουργός!!!!!!!!!



«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα. Στη δε κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του, μόλις τον υποδέχθηκε, του είπε ότι "όπως βλέπεις σε υποδέχομαι σαν πρωθυπουργό"», μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία σχετικά με τη συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μ. Σουλτζ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στις Βρυξέλλες.
Παλιά καραβάνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξέρει καλά με ποιον έχει να κάνει, όπως και ότι δε συνιστά κανενός είδους κίνδυνο για την αστική εξουσία και την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία ο εν αναμονή ...διαχειριστής. Είπε όμως κι άλλα ο Μ. Σουλτζ, όπως ότι «οι κοινωνικές εντάσεις και οι διαδηλώσεις του προκαλούν θλίψη, είτε αυτές συμβαίνουν στην Αθήνα, είτε στη Μαδρίτη, είτε στη Λισαβόνα» και ακόμα ότι «υπάρχουν ελπίδες να υπάρχει βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία» και πως «θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι η ανάκαμψη και η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να συμβαδίζουν»...

 Απαλλαγμένος από το άγχος της δημαγωγίας για εσωτερική κατανάλωση, ο κ. Τσίπρας ζήτησε για λογαριασμό των αστών «να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος» και μάλιστα «σε συμφωνία με τους πιστωτές»!

Ξέροντας ότι μιλάει στα ευήκοα ώτα των Ευρωπαίων «εταίρων», επανέλαβε την πρόταση για ένα «νέο Σχέδιο Μάρσαλ» και ένα «σχέδιο ανάπτυξης», καλώντας την Ευρωένωση να συνδράμει την«ανασυγκρότηση της οικονομίας». Κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε πως «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης πρέπει να συνεχιστούν, ώστε να προλειάνουν το έδαφος για την επάνοδο στη βιώσιμη ανάπτυξη» και ακόμα το διαρθρωτικό έλλειμμα κάθε χώρας να μην υπερβαίνει το 0,5% του ΑΕΠ.
Η επίτευξη όμως ισοσκελισμένων προϋπολογισμών (στόχος και του ΣΥΡΙΖΑ) και μηδενικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων, σημαίνει δραστική μείωση των κοινωνικών παροχών, τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις κλπ. Οσο για τη νοσταλγία του σχεδίου Μάρσαλ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά κατ' αντιστοιχία σήμερα ζεστό χρήμα από το ΕΣΠΑ, τα διαρθρωτικά ταμεία, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και απ' άλλες πηγές για τα μονοπώλια, που με τις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό εξασφαλίζουν ολοένα και πιο φτηνή εργατική δύναμη.
Ο Αλ. Τσίπρας δεν ξέχασε τους τραπεζίτες ζητώντας εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 26ης Ιούνη και για τις ελληνικές τράπεζες. «Αν ψάχνουμε να βρούμε ευρωπαϊκή λύση, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχουν στεγανά», δήλωσε. Εξάλλου για το ίδιο θέμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής διαμαρτυρήθηκε χτες ότι «το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρνείται να δώσει απάντηση στο αίτημα ίσης μεταχείρισης της Ελλάδας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog