..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ!!!!!!!


Θέλουν νέο κόμμα και εκλογές τον Απρίλιο

Συνεχίζεται η δημοσκοπική κατρακύλα του δικομματισμού. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν συνολικά 32,5%. Έξι στους δέκα πολίτες θέλουν εκλογές τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του Mega, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 19,4% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 13,1% , Δημοκρατική Αριστερά 12%, ΚΚΕ 9,5%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5% και ΛΑΟΣ με 5,1%. Η
αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 27,2%.

Οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών τον Απρίλιο σε ποσοστό 62,2%, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 32,4%.



Το 64,6% των πολιτών ζητά τη δημιουργία νέου κόμματος.



Οι πολίτες σε μια ακόμη δημοσκόπηση ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 63,1% και μόλις το 30,3% ζητά αυτοδύναμη κυβέρνηση.



Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία προηγείται ο «κανένας» με 32,3%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 20%, ο Ευ. Βενιζέλος 16,5,% και ο Λουκάς Παπαδήμος 6,3% .



Οσον αφορά τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος θεωρείται το μεγάλο φαβορί, καθώς συγκεντρώνει 43,7% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Η παραδοχή του Μιχ. Χρυσοχοϊδη ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, του στοίχισε 5 μονάδες και από το 10,2% έπεσε στο 5,6%. Ωστόσο, όπως δήλωσε, θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.



Τις προσχωρήσεις των Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη στη ΝΔ, οι γαλάζιοι ψηφοφόροι τις κρίνουν θετικά σε ποσοστό 52,1% και αρνητικά απάντησε το 38,9% .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog