..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ


ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στο κενό προσπάθεια απαγόρευσης των σοβιετικών συμβόλων
Παράνομη έκρινε περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο της περιοχής του Βολίν (της Ουκρανίας) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Λουτσκ, από τις 20 Απρίλη του 2011, με την οποία επιβαλλόταν απαγόρευση των σοβιετικών συμβόλων.
Οπως σημείωσε ο Αλεξάντρ Κονονόβιτς, στέλεχος της περιφερειακής οργάνωσης τουΚομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας (ΚΚΟυ), που προσέφυγε στα δικαστήρια, «με την απόφαση αυτή το δικαστήριο έκανε δώρο σε όλους τους κατοίκους της πόλης Λουτσκ την παραμονή της 68ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης Λουτσκ (2 Φλεβάρη) από τους φασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες τους».
Στην Ουκρανία είναι ακριβώς οι «απόγονοι» των πρώην συνεργατών των ναζί, που πρωτοστατούν μεταξύ άλλων στη διαστρέβλωση της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά και στην απαγόρευση των σοβιετικών - κομμουνιστικών συμβόλων, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες γειτονικές χώρες (Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ουγγαρία). Ωστόσο, η προσπάθειά τους αυτή συναντά την έντονη λαϊκή αντίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog